Browse By

Svjetske zvijezde elektronske glazbe u Aurori

Aurorina party sezona s jedne strane nudi vrhunsku zabavu uz Dje, producente i remiksere moderne generacije; Antoine, Chuckie i Fedde Le Grand koji vrte EDM, electro i house, dok s druge pak strane klub pokušava oživiti dašak vremena u kojem je postao meka elektronske glazbe gostovanjima techno i tech-house umjetnika poput višestruko nagrađivanog producenta Cristiana Varele, regionalno najtraženijeg DJa Marka Nastića i neprikosnovenog Belgijca Marca Baileya.
Rijetko se koji klub u Hrvatskoj može pohvaliti elektronskim imenima kao što to može Aurora. Ovogodišnji ljetni party program je i više nego impresivan, a uključuje gostovanja svjetski poznatih DJa (World Famous DJs), uvijek svježe pjena partije (Aurora Foam party) i plesno-koreografske nastupe (We Love Aurora).
Ovim programom klub će pokušati barem na jedan trenutak postići zajedništvo koje je raslo kroz Auroru protekle 23 godine. Zagrijavanje za party sezonu kreće već ove subote, 28. lipnja velikim otvaranjem sezone pjena partija uz šibenski EDM trojac ŠI Khaos Mafia kojeg čine Mika, Gjuro i ElectricJay.
Od onih zvučnijih imena prvo će u četvrtak, 17. srpnja nastupiti švicarski house i electro producent DJ ANTOINE poznat po hitovima „Ma Cherrie, Welcome To St. Tropez i Bella Vita“, dok je kraj mjeseca (30.07.) rezerviran za „dirty dutch“ poslasticu DJ CHUCKIE-a. Često nazivan kraljem miksa ovaj Nizozemac svojim ludorijama za DJ pultom publiku dovodi u lucidna stanja. Njegov veliki hit „Let The Bass Kick in Miami Bitch“ i danas zna vrlo dobro razgaliti podije diljem svijeta.
Partiji u kolovozu započinju 07.08. (četvrtak) nastupom španjolskog kralja elektronske glazbe CRISTIANA VARELE koji se prošle godine okrunio nagradom za najboljeg techno DJa na Ibizi. Radio je za produkcije i remikse za preko 150 kompozicija na prestižnim etiketama, a setovi mu danas osim techna uključuju tech-house i house.
Sredinom mjeseca (14.08.) u Auroru se vraća po mnogima jedan od najvećih umjetnika u svijetu – FEDDE LE GRAND iz Nizozemske, 14. na DJ Mag ljestvici svjetskih DJa. Njegov prošlogodišnji nastup u ovom klubu proglašen je najboljim partijem od strane publike. S hitovima „Put Your Hands Up for Detroit, So Much Love“ i remixom „Paradise“ za Coldplay osigurao je sebi mnoštvo fanova diljem planete.
22.08. Aurora će pokušati osjetiti dašak toga doba kada je postala meka elektronske glazbe. Za party vibru i pozitivnu energiju pobrinut će se MARKO NASTIĆ, koji je zaslužan za podizanje techno scene u svojoj zemlji još za vrijeme raspada bivše Jugoslavije. No, Nastić nije ostao koncentriran samo na techno već je išao i korak dalje u svojem glazbenom opusu.
MARCO BAILEY zatvara party sezonu u petak, 5. rujna. Belgijski kralj techno vibracija, u svojoj državi odavno ima status superzvijezde, no već dugi niz godina slovi kao prepoznatljivo ime diljem cijele Europe. Njegov glazbeni izričaj je širok i osim techna uključuje i house i minimal, a upravo je zbog svog posebnog, uvijek iznenađujućeg stila uvijek rado na brojnim eventima i festivalima. Posljednji album mu je prožet raznim glazbenim stilovima, od za Baileya prepoznatljivog techna, preko tech housea, pa i nekoliko downtempo, ambijentalnih stvari.