Browse By

Steve Rachmad u Labinu


Labin Art Express XXI i “back2rave” team predstavljaju COALMINE RAVE back to the cave ¹ w/STEVE RACHMAD @ KUC Lamparna, Labin 06.04.2012. Coalmine Rave realizira se u sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice djelovanja Labin Art Expressa i KuC-a „Lamparna“, uz potporu Ministarstva kulture, Open Society Institute, Istarske županije i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Program započinje u 23:00 sata i traje do 05:00 sati. Ulaznica iznosi 40 kuna.
Steve Rachmad
Nakon karijere duge 25 godina i više od 100 glazbenih izdanja Steve Rachmad je danas globalno poznat i cijenjen umjetnik, techno legenda i izvor inspiracije mnogim mlađim DJ-ima. Iako je njegova tehnika bez presedana (jedan je od prvih koji je savršeno koristio 3.gramofon), zahvaljujući inteligentnom načinu programiranja glazbe tijekom svojih setova on je prije svega DJ koji zna kako da o dvede publiku na „hipnotički trip“. Nakon što je techno doveo do maksimuma i pokorio deephouse, synth glazbu osamdesetih, te elektro na tragu Drexciya, danas testira granice sirovijeg zvuka sa tempom koji se penje i do 130 beatova u minuti.

Petar Dundov live
Iako još u iščekivanju novog albuma Petra Dundova (Ideas From The Pond, u izdanju Music Man Recordsa, najavljenom za krajem ožujka), obožavatelji Petrove glazbe na trenutak su svoju koncentraciju usmjerili na novi EP naziva The Arch istog izdavača, koji se na tržištu nalazi od kraja veljače 2012. Svakim svojim novim izdanjem Dundov uspješno etablira svoje ime u samom vrhu svjetske glazbene produkcije, uvijek pomalo rastežući granice elektronskih žanrova u neku novu kategoriju koja odolijeva kategorizaciji. Riječ je o još jednom izdanju koji nosi vrlo upečatljiv potpis Petra Dundova ali je u isto vrijeme, svojim italo prizvukom i posve drugačiji od onog što smo do sada čuli.
Na A strani nalazi se Stairway, koja svojim trajanjem (8:52”) potvrđuje kako je Petar Dundov glazbenik koji svoju viziju voli predstaviti kroz pravu malu glazbenu fabulu. Ona ima uvod, zaplet, vrhunac, preokret, rasplet i kraj. A sve što se događa od prve do posljednje sekunde hipnotizirajuća je elektronska priča koja je mnoge glazbene kolege i fanove podsjetila na velikane Giorgio Morodera, Jean Michelle Jarra i Vangelisa. The Arch svojom melodičnom synth konstrukcijom neodoljivo podsjeća na ekskluzivnu pozivnicu za putovanje kroz vrijeme, zazivajući nostalgiju 70 ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Nakon ovakvog izdanja, popratnih kritika ali i najave novog albuma na Resident Advisoru gdje su Petra predstavili kao ‘najbolji hrvatski elektronski izvozni proizvod’, teško je ne pomisliti: “Što nam je to Petar Dundov zapakirao u novom albumu?”