Browse By

Spoj housea i techna na Moondance festivalu

Objavljen je drugi val izvođača za trogirski Moondance festival koji se 16. I 17. kolovoza održava u srednjovjekovnim kulama Kamerlengo i Sv.Marko, te na stadionu Batarija. DJ Rush, Funk D’Void, Silicone Soul, Dejan Miličević, Speedy i Mark J., pridružuju se već najavljenim imenima kao što su Nina Kraviz, Anthony Rother, Agoria, Vince Watson i Forest People.
Drugi val izvođača čine eminentna imena europske underground techno i house scene. Tako su svoj nastup potvrdili DJ Rush iz Amerike inače mamac za ljubitelje energičnijeg techna; Funk D’Void iz Škotske vlasnik najpoznatijih techno klasika, dok iz iste zemlje stižu i dvojac Silicone Soul čija glazba pomiče granice underground housea. Među najavljenima tu su još i Mark J. iz Španjolske – DJ, novinar, kritičar klupskog života Barcelone; Dejan Miličević iz Srbije – jedan od najpoznatijih regionalnih Dja, te Speedy iz Beograda čija karijera vrtoglavo raste posljednjih godina.
Podsjećamo, cilj je festivala ispromovirati Trogir kao novu party destinaciju među mladima, te se ove godine u dva dana očekuje oko 20.000 posjetitelja.
ULAZNICE po 149 kn
Nakon što su rane ulaznice po promotivnoj cijeni od 99 kuna planule u samo nekoliko dana od danas su u prodaji regularne festivalske ulaznice po posebnoj cijeni za državljane Hrvatske i okolnih zemalja po cijeni od 149 kn putem online servisa www.entrio.hr te njihovih poslovnica (www.entrio.hr/outlets).
Današnja objava je samo dio programa i atraktivnosti koje ćemo u cijelosti predstaviti do početka ljeta. Treća objava izvođača će biti do početka srpnja.
Druga objava izvođača Moondance festivala
Druga objava donosi 3 nova headlinera + 3 imena koja će zagrijati publiku prije glavnih izvođača.
DJ Rush (Kne’ Deep / Chicago) – jedan je od najpoznatijih techno dja i definitivno mamac za sve ljubitelje energičnijeg techno zvuka. Iako skroman rastom od 1.96 cm :) mnogi ga svrstavaju u najveće techno djeve današnjice zbog nevjerojatne karizme kao i komunikacije s publikom. Rush će nastupiti kao jedan od headlinera prvog dana festivala na stadionu Batarija.
Silicone Soul (Darkroom Dubs / Glasgow)– škotski house / techhouse duo nakon dugo vremena vraća se na Jadran, ovaj put u kulu Kamerlengo. Headlineri drugog dana festivala pokazati će zašto su njihovi setovi i dan danas jedni od najplesnijih na sceni. Svojim labelom Darkroom Dubs pomiču granice underground housea u neke nove, neistražene sonične prostore.
Funk D’Void (Soma / Glasgow) – dj i producentski virtuoz s adresom u Barceloni, vlasnik nekih od najpoznatijih techno klasika još je jedan izvođač koji će braniti boje Škotske. Funk nije nepoznat gost hrvatskoj publici. Dapače, još od kraja ’90.ih svojim legendarnim setovima rasplesavao je plesne podije širom zemlje. Čast nam je ugostiti jednog od najplodnijih autora elektroničke plesne glazbe.
+
Mark J. (Deep Tech / Barcelona) – dj, novinar i kroničar klupskog života Barcelone donijet će nam dašak noćnog života jednog od najvrelijih europskih gradova. Njegovi setovi su energični i spontani, idealni za ljetnu pozornicu Moondancea
Dean Miličević (Titzero Rec / Bg) – jedan je od najpoznatijih dj i producenata sa ovih područja. Njegova nova ploča u suradnji s DJ Rushom spoje je housea i techna s acid elementima i sugestivnim Rushovim vokalom.
Speedy (Lucky Records / Bg) – beogradski dj i producent novije generacija čiji je konstanatan uspon zadnjih nekoliko godina evidenatan. Uz to Speedy je i jedan od najmarljivijih promotora koji čini beogradsku scenu jednom od najzanimljivijih.
Facebook: www.facebook.com/MoondanceFestival

Web: www.moondancefestival.eu