Browse By

Sonar festival 2010 paralelno u Barceloni i A Coruñi


Sonar festival je potvrdio datum održavanja, a to je od 17. do 19. lipnja te će svoj line up dijeliti između dva grada. Po prvi put u svojoj povijesti, Sonar, međunarodni muzičkil i multimedijalni festival bit će podijeljena između dvije lokacije. Kao dio Xacobeo jubilarne godine, Sonar će se održati istovremeno u Coruña i Barceloni. Sonar u Barceloni je već tradicionalni godišnji festival, a ”jednokratni” događaj će se zvati Sonar Galicija.
Baš kao i Sonar festival u Barceloni, Sonar Galicija će imati Sonar by Day sa muzičkim line upom, te multimedijalni i audio-vizualni dio s posebnim naglaskom na Galicijske umjetnike. Sonar by Night će predstaviti najsvježija imena elektronike.

Slika Sonara 2010 povezana je sa Galicijom i poprima oblik dugometražnog filma. Film obuhvaća šest poglavlja i epiloga. Izgleda kao introspektivno putovanje koje su preuzela dva duha koji su za vrijeme Sonara 2009 odlučili ići putem Saint Jamesa do kraja svijeta. Nakon što stignu tamo, započinju svoj kratkotrajan period na zemlji.