Browse By

Snow Patrol predgrupa na koncertu U2 u Zagrebu

Da je koncert U2 u na maksimirskom stadionu zasigurno glazbeni događaj godine potvrđuje i održana konferencija za tisak na kojoj je u Umjetničkom paviljonu prisustvovalo preko 100 novinara. Nedavno je Hrvatsku obradovala velika glazbena vijest, a ta je da, nakon gotovo 10 godina i koncerta Rolling Stonesa 1998. na Hipodromu, Zagreb očekuje još jedan veliki glazbeni spektakl – koncert trenutno najveće rock skupine U2 na maksimirskom stadionu 10. kolovoza 2009. godine.
Tim povodom je održana konferencija za medije u Umjetničkom paviljonu za koju je vladao veliki interes, pa je preko 100 novinara iz različitih medija odlučilo popratiti i službenu najavu turneje 360° irske rock skupine koju sponzorira BlackBerry.
Vladimir Ivanković, direktor Lupa promocije, organizatora koncerta otvorio je konferenciju riječima da mu je iznimno zadovoljstvo da je i Zagreb na popisu 15 gradova koji će ugostiti U2 na njihovoj novoj turneji, te je pojasnio da je interes za koncert uistinu velik: ”Kako je koncert na maksimirskom stadionu 10. kolovoza jedini koncert grupe U2 u našoj regiji u sklopu turneje 360°, iz susjednih zemalja poput Slovenije, BIH, Austrije i Mađarske već su stigli zahtjevi za rezervaciju 25 tisuća ulaznica. Nažalost, mogućnost pojedinačne rezervacije ulaznica neće biti moguća.” – pojasnio je Ivanković.
U nastavku je pročitao i izjavu predstavnika Live Nationa, svjetskog promotora U2-a koji nažalost nisu mogli prisustvovati konferenciji: ” Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti koncert U2 u Zagrebu…Također, možemo i službeno potvrditi da će Lupa promotion biti službeni lokalni organizator koncerta. Naša tvrtka je započela suradnju s Lupa promotion 2005. godine, a od tada smo održali i dogovorili niz uspješnih projekata kao što su Depeche Mode, Simply Red, Pearl Jam, Iron Maiden, Muse, Shakira, RBD-Rebelde i naravno Madonnin koncert u Ljubljani.”
Da su i predstavnici grada Zagreba oduševljeni dolaskom U2-a potvrdio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je organizatorima pružio bezrezervnu podršku, te čak ponudio maksimirski stadion za dodatni koncert ukoliko ulaznice budu rasprodane u rekordnom roku.
Davor Žagar, ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb pojasnio je tehničke detalje koncerta koji je s produkcijske strane iznimno zahtjevan. Naime, U2 su već sada najavili revolucionarnu kružnu pozornicu i velike video zidove na vrhu. Da bi se postavila tako velika pozornica potrebno je pet do deset dana i veliki broj lokalnih ljudi koji trebaju istovariti i preko 60 šlepera opreme.
U2 na ovoj turneji predstavljaju svoj posljednji, dvanaesti studijski album ”No Line on the Horizon” čija prodaja u Hrvatskoj ide odlično, a album je, kao i u preko 30 država svijeta već u prvom tjednu zasjeo na broj 1 svih glazbenih ljestvica, napomenuo je Boris Horvat, direktor Aquarius Recordsa, hrvatskog izdavača U2-a.
Informacije o cijeni ulaznica i početku prodaje dao je Domagoj Majcen, direktor tvrtke Ticketpro Hrvatska koja će biti i službeni ticketing servis za koncert U2. Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cijeni od 250, 500, 750, 1000, 2000 kuna. Cijena ulaznica za sjedenje na sjevernim tribinama iznosi 250 kuna, cijena stajanja na travnjaku bit će 500 kuna, dok će ulaznice tribine istok/zapad/jug iznositi 750 kuna. Ulaznice najzanimljivije obožavateljima nalaze se najbliže pozornici na istoku i zapadu te će za njih morati izdvojiti 1000 kuna. Za sjedenje u VIP loži trebat će izdvojiti 2000 kuna. ”Ulaznice kreću u redovitu prodaju 27. ožujka 2009. u 9 sati, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa,” najavio je Majcen.
– Na konferenciji je potvrđeno da je predgrupa na zagrebačkom koncertu – škotska grupa Snow Patrol.