Browse By

Slobodna Energija u Stereo Dvorani


SLOBODNA ENERGIJA je ime velike humanitarne manifestacije koja se održava u spomen na Damira Badurinu Badu, tragično preminulog pjevača grupe Unlogic Skill, autora nekih od najbitnijih pjesama riječke mladeži na prijelazu stoljeća, radijskog voditelja i reklamnog maga te na kraju idejnog tvorca i vlasnika kluba Viva na Kantridi te naposljetku noćnog kluba Tesla. Svakako nezaobilaznog aktera riječkog urbanog i noćnog života u devedesetima i prvoj polovici prvog desetljeća novog milenija.
SLOBODNA ENERGIJA je kovanica iz čudesnog uma Nikole Tesle, ali i naziv himne riječkog kluba Tesla kojeg je Badurina iz narodnjačkog okupljališta pokušao pretvoriti u urbanu kucavicu grada na Rječini u čemu naposljetku ipak nije uspio.

Stereo Dvorana – 12.11.2011.
Početak koncerta: 21.00 h
Cijena ulaznice: 40 kn
Line-Up:
Unlogic Skill
Slum
Do Re Mi 4
Salion
DJ Prlja
DJ Voljen Korić

Pod istim se imenom već 3. godinu zaredom obilježava humanitarni program od kojeg zarada ide obitelji preminulog Badurine. Do sada su održavani programi u riječkoj Stereo Dvorani i prelučkom klubu La Noche i uvijek su glazbeno bili okrenuti izričaju elektroničke glazbe jer je Badurina i sam bio njen veliki poklonik. Ta su događanja uvijek bila iznimno dobro posjećena te su prerasla u tradicionalne cjelonoćne fešte.
Ove je godine plan i cilj da manifestacija kao i spomen na Badurinu dosegnu višu razinu te će se stoga program održavati na dvije lokacije na rođendan preminulog Badurine. Tako će se u subotu 12. 11. u klubu La Noche održati humanitarni elektronski party na kojem će nastupiti poznati DJ-i koji su ujedno bili i Badini prijatelji, a u Stereo Dvorani će se održati veliki koncert koji će okupiti najveće riječke rock bandove s kraja 90ih. Tako će se nakon više godina izbivanja sa scene ponovno okupiti rock grupe koje se smatraju posljednjim velikim riječkim valom. To su redom grupe koje su inspirirane američkim glazbenim crossover valom ali i grungeom svirale hibridne glazbene žanrove puno prije nego što je to postalo globalni trend u modernoj glazbi. Ali uvijek naravno, na riječki način: Unlogic Skill, Slum, Do Re Mi 4 i Salion.
Dražen Baljak (Unlogic Skill/Let 3):
Želja nam je da ova manifestacija  postane tradicionalni koncert i party koji će rasti iz godine u godinu. U planu je i izdanje zbirke pjesama Damira Badurine Bade koju je posthumno ostavio.
Što se samog ovogodišnjeg koncerta tiče, nijedan od ovih bandova nema namjeru nastaviti s aktivnim radom nakon ovoga koncerta. Tako da je ovo okupljanje ekskluzivno i samo za ovu priliku. Bilo je zahtjevno skupiti sve te ljude koji su razasuti po svijetu… Unlogic Skill će svoj nastup obogatiti i sa gostujućim vokalima koji će uz Nevena pjevati Badine dijelove teksta.