Browse By

Sirup Nation festival


Nakon što je nekoliko ljetnih sezona tulumarila diljem Jadranske obale s nekima od najvećih svjetskih DJ faca, ekipa iz zagrebačkog kluba Sirup okreće novu stranicu s novim ljetnim projektom. 2009. otvorili su sezonu u klubu Porat u Pirovcu s Ritchie Hawtinom, a prošlo su ljeto krstarili festivalima iz regije kao što su Hartera, Exit, Atlantis ili Seasplash.
2011. nova Sirupova avantura zove se Sirup Nation, trodnevni festival u velebnoj tvrđavi Punta Christo pored Pule.
Na prvo izdanje Sirup Nationa stiže selekcija vrhunskih izvođača plesne elektroničke glazbe, uz specifični začin undergrounda ”a la Sirup” pa će tako ulogu headlinera preuzeti momci iz benda Hot Chip, koji će se nakon svog live nastupa iz 2008., ovaj put hrvatskoj publici predstaviti svojim DJ setom. Među nositeljima festivala pojavit će se i Ewan Pearson, legendarni britanski house producent i DJ te Levon Vincent, Tevo Howard i Jus Ed, nove zvijezde njujorške klupske underground scene.

Čileanac Dandy Jack, francuska DJ ikona Ark, Jimpster i Chris Duckenfield još su neka od imena s liste Sirup Nationa, a puni line up bit će objavljem 15.06.2011., kada počinje i službena pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 250kn za sva tri dana. U sklopu Sirup Nationa svoje će pozornice imati i bečki klub Pratersauna, renomirani kolektiv Feel My Bicep, koji vodi istoimeni blog u Londonu te pulska skupina DJ-a Koza Nostra.
Fort Punta Christo, kao mjesto zbivanja, zapravo je obalna utvrda iz 19.stoljeća i dio je poznatog sustava pulskih fortifikacija. Nalazi se ispod Štinjana, na poluotoku Puntižela, na samom ulazi u pulski zaljev sa sjeverne strane.
U rujnu 2010. utvrda je ugostila Outlook Festival i oduševila posjetitelje, a spoj mistične atmosfere koju pruža, tople ljetne noći i odlične glazbe formula su za nezaboravan provod.
Uskoro više informacija.