Browse By

Sedmi Parkfest u Novigradu najglasniji do sada


U staroj jezgri Novigrada, samo nekoliko metara od mora održat će se ponudom, izvođačima poput Let 3, Urban &, Elemental i lokacijom najbolji do sada, sedmi po redu Parkfest. U proteklih šest godina ovaj je festival nailazio na razne prepreke, no Udruga za mlade i stare ( ranije se nazivala udruga “Sidro”) nije se predala nego je naprotiv ove godine uz pomoć entuzijasta i volontera odlučila organizirati još veći dvodnevni festival.
Na istom mjestu kao i proteklih šest godina, na jedinstvenoj lokaciji u parku centru grada, veličine 3 800 m2, u starogradskoj jezgri, koja je omeđena starogradskim zidinama zaštićenim od strane UNESCO-a, samo nekoliko metara od mora Novigrad je postavio atraktivnu pozornicu za neke od najjačih hrvatskih bandova.
Tako će prvi dan festivala 29. lipnja nastupiti u nešto laganijem ritmu plesni rock band iz Pule Dogma, uvijek popularni hip hop sastav Elemental koji se konstantno nadograđuje i čiji su nastupi uvijek odlično glazbeno iskustvo, te Radioaktiv pulsko-zagrebački bend koji promovira svoj debitanstski abum i koji su osvojili pobjedu na dva najveća hrvatska festivala mladih bendova: 15. HGF Zabok i HR Demo Klub 2011. Hrvatskog radija.
Drugi dan festivala 30. lipnja, u subotu, Parkfest nastavlja u malo “žešćem” tonu s neponovljivim riječkim rockerima Let3, Urbanom kojeg su izvukli iz studija gdje s bendom sprema novi album za kraj ove godine, Soul display – labinskim bendom koji je u posljednje vrijeme sve poznatiji među sugrađanima, ali i šire, Renegades koji će predstaviti porečku rock scenu te članovima riječke grupe Father okupljenim u cover grupu Padre. Ova večer je posvećena RiRocku koji slavi 30 godina postojanja.
Kako je ovom neprofitnom festivalu cilj promovirati istarsku rock scenu prije nastupa nabrojanih glavih izvođača novigradski ugostitelji su pripremili mjesta okupljanja u lokalima od ulaza grada pa sve do samoga parka, u kojima će do početka Parkfesta nastupati razni manji bandovi.
U proteklih šest godina Parkfest su posjetile tisuće posjetitelja te nastupili inozemni izvođači iz Maðarske, Srbije i Italije i hrvatski bandovi kao što su: Psihomodopop, TBF, Pozdrav Azri, Zinedine Zidane, Nola, Partibrejkersi, Postolar Tripper, Padre i drugi.
Udruga za mlade i stare festivalom potpomaže i promoviranje Istarske županije, no kako se radi o neprofitnoj organizaciji ulaznice po danu iznose samo 20kn, a cijene pića bit će pristupačne svima.
Satnica početka svirke zakazana je nakon zalaska sunca te kao i proteklih godina organizatori poručuju : “Kada sunce poljubi more, rock & rollat ćemo do zore“.