Browse By

Sean Tyas u Inboxu!


U proteklih par godina navikli smo od naših susjeda Slovenaca i Eureka! projekta na prave glazbene poslastice, a sve ono sto je dobro i prihvaćeno među ljubiteljima elektronske glazbe nastavlja se i u novoj sezoni. Eureka! počinje s „limited“ eventom, čiji će glavni akter imati svoje prvo gostovanje na ovim prostorima, a to je gostovanje svjetski poznatog Sean Tyasa. Event ima „limited“ prefiks jer je predviđen za 300 partijanera, koji će moći uživati u majstorijama ovog, u trance svijetu, dobro poznatog i prihvaćenog DJ-a i producenta.
U biografiji stoji da je Sean Tyas rodom iz New Yorka s prebivalištem u Švicarskoj i da je jedan od „najblistavijih zvijezda u posljednje vrijeme“.

Relativno je kratko na sceni, svega nekoliko godina, probija se na scenu 2006. godine, kad ga je Sander van Doorn proglasio pobjednikom svojeg Punk’d remix natjecanja, a diskografska kuća Discover ga zapaža i njegov singl „Lift“ te ujedno dobiva veliku potporu od velikana Armin van Buurena, Tiësta, Paul van Dyka, Above & Beyond i Judge Julesa.  Kolaboracije s drugim DJ-ima nisu rijetke i uvijek privuku veliku pozornost, poput kolaboracije s Armin van Buurenom u singlu „Intercacy“, te „For the Most Part“ i „Somethin’s Up“ sa Simon Pattersonom. Također izdaje hitove poput „Melobourne“ i  „Seven Weeks“. Sav taj trud se isplatio i to se najbolje vidi kroz priznanja koje dobiva. Valja spomenuti poziciju 45 u Top DJ Mag izboru  za 2009. godinu, pobjeđuje u izboru za „Best New Face“, #13 u TranceAddict izboru, te Essential Mix prijenos na BBC-evom Radiu 1 u veljači 2009. Ponukan uspjehom, Sean Tyas kreira vlastitu emisiju pod nazivom „Tytanium Sessions“ koja se tjedno prenosi putem FM i digitalnih frekvencija.
– To je ukratko o čovjeku koji dolazi 12.3.2010. u susjednu nam državu Sloveniju.
Potporu ovakvom zvučnom imenu pružit će domaći miljenik i pionir Slovenske trance scene Elyksir i pobjednik natječaja „Posnemi Eureka! himnu“ u sklopu Disconautice ’09, Reconceal.
Nakon što ste sve ovo pročitali, preostaje samo da pričekate datum, sjednete u auto i prema Ljubljani, točnije prema InBox klubu, Jurčkova cesta 224. Ulaznice, njih 300 (slovima: tristo) je dostupno putem Eventim.si, na Pertolovim servisima, u Big Bangu i u Kompas agenciji.
Cijena u preprodaji iznosi €13, a na dan €15. Za sve ostale informacije i pitanja: www.inbox-club.si.
Piše: Saša Kocijan, Brija.com