Browse By

S.A.R.S., Pips, Chips & Videoclips i Nina Romić na Rokaj Festu!


Regionalno pojačanje ovogodišnjeg Rokaj Festa dolazi danas u obliku potvrda nastupa čak tri izvođača. Internacionalnom line upu pridružuju se S.A.R.S, Pips, Chips & Videoclips i Nina Romić! Time se broj ukupno objavljenih izvođača penje na devet i svi oni mogu se pogledati za svega 170 kn što je cijena festivalske ulaznice do četvrtka, 9. veljače. Od petka, 10. veljače cijena festivalske ulaznice penje se na 190 kn.
S.A.R.S.
Jedan od trenutno najpopularnijih i najoriginalnijih bendova s ex-YU prostora, beogradski S.A.R.S., dolazi na Rokaj Fest na svoj prvi veliki nastup u Zagrebu 2012. godine. Grupu Sveže amputirana ruka Satriania su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević – Žabac i Aleksandar Luković – Lukac. Slijedeće godine snimaju pjesmu “Buđav lebac” koja gotovo trenutačno postaje internetski megahit s preko dva milijuna klikova na Youtubeu, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio postajama i u klubovima. Svoj prvi album jednostavnog naziva “S.A.R.S.” snimaju 2008. godine, a osim Buđavog lebca kao hitovi su se pokazale i pjesme “Ratujemo ti i ja”, “Ja se budim”, “Ana”, “Rakija”, te “Debeli lad”. Svoj drugi album “Perspektiva” izdaju 2011. godine u suradnji s MTV-jem kroz čije web siteove je bio dostupan na besplatnom downloadu. Tu mogućnost iskoristilo je više od 50.000 fanova čime se fan baza benda višestruko povećala. S albuma je skinuto nekolio singlova od kojih je najveći uspjeh zabilježio “To rade”.
Pips, Chips & Videoclips
Jedan od najvećih bendova u povijesti zagrebačke rock scene krajem prošle godine objavio je dvostruki live CD i DVD “2×2” snimljen na nastupima u zagrebačkom Plesnom centru. Sjajan živi “2×2” najbolji je dokument prebogate pjesmarice iz gotovo dva desetljeća karijere Pipsa. Ovih dana bend je skinuo i novi singl s albuma – “Rosita Perdingo” – u kojem gostuje Yaya iz Jinxa.
Nina Romić
Nastup Nine Romić na Rokaju će biti sjajna prilika uživo poslušati pjesme s njenog novog albuma “Ptice” koji će biti objavljen u ožujku. Mlada zagrebačka glazbenica predvodnica je akustičnog, kantautorskog vala koji je posljednje dvije godine iznimno prisutan na našoj sceni. U mnoštvu izvođača Nina se izdvojila sjajnim debijem “Daljine” u kojem superiorno vlada melankoličnom, psihodeličnom akustikom sa primjesama folka. Novi Ninin album donosi novi instument u njenim pjesmama – bubanj. Također, karakter ovih pjesama drugačiji je, zvuk je konkretniji i izražajniji, no nipošto pretenciozan i uvijek dosljedan Nininoj izravnosti i jednostavnosti. Nina Romić nastupa s pratećim glazbenicima Damjanom Čakmakom na električnoj gitari, Fredericom Langeom na klavijaurama i harmonici, te Petrom Cvahteom na bubnju.
Trenutni line up Rokaj Festa, uz ovdje najavljene izvođače, uključuje i TBF, Slayer, Mastodon, Lagwagon, Enter Shikari i Gojiru, a još izvođača bit će objavljeno već slijedeći tjedan.
Aktualna cijena festivalske ulaznice je 170 kn i vrijedi do četvrtka, 9. veljače.
Od petka cijena festivalske se penje na 190 kn i vrijedit će do četvrtka 23. veljače. Od petka, 24. veljače festivalske ulaznice poskupljuju na 230 kn.
PRODAJNA MJESTA
ZAGREB:
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Dallas Music Shop, Teslina 16
Dirty old shop, Tratinska 22
Tvornica Kulture, Šubićeva 2
RIJEKA, SPLIT I ZADAR:
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dallas Music Shop Split, Narodni trg 14
Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2
Te sva Eventimova prodajna mjesta diljem Hrvatske i inozemstva, kao i www.eventim.hr.
INFO:
www.rokajfest.com
www.facebook.com/rokajfest
www.twitter.com/rokajfest