Browse By

Gossip i Wolfmother na Exitu!


Exit s ponosom najavljuje povratak Gossipa na Main Stage u četvrtak 12. srpnja 2012. godine, sa svojom neprikosnovenom plesnom energijom! Karizmatična Beth Ditto i njezine kolege iz benda u Novi Sad donose moćni i zavodljivi post punk rock zvuk, i poseban muzički stav koji su predstavili već s prvim taktovima hita „Standing in the Way of Control“. Još jedno sveže i uzbudljivo ime stiže na Petrovaradinsku tvrđavu, Wolfmother, australijski bend koji mnogi hrabro uspoređuju sa Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple nastupit će u nedjelju 15. srpnja na glavnoj festivalskoj pozornici.
Spajajući soul i punk, nevjerojatan glas Beth Ditto s buntovnim stavom antiheroine suvremenog doba, i zarazni plesni ritam, Gossip su vrlo brzo stekli obožavatelje sa najrazličitijim glazbenim ukusom. Njihov treći album „Standing in the Way of Control“  probio ih je u muzičku elitu, a usljedile su intenzivne turneje širom svijeta. „Music For Men“ su objavili 2009. godine i to prvi put za major label, a hitovi sa ovog albuma  poput „Heavy Cross“, i „Love Long Distance“ ponovo će pretvoriti  Main Stage Exit festivala u uzbudljivi plesni podij. Gossip uveliko rade na novom albumu, koji će objaviti neposredno prije svog nastupa u Novom Sadu.
Svojim retro heavy rock stilom i odanošću zvuku i lirici sedamdesetih, Wolfmother su vrlo brzo našli put do publike. Od prvog albuma koji je objavljen 2004. godine, do priznatog drugog izdanja pod nazivom „Cosmic Egg“, prešli su uzbudljiv put ovjenčan priznanjima i nagradama poput Grammyja za hit „Woman“. Do sada su odsvirali više stotina koncerata širom sveta, a publika na Exit festivalu saznat će zašto njihova muzika koja je ultimativna mješavina hard rock, grunge i funk rock zvuka rjetko koga ostavlja ravnodušnim!
Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. srpnja već su potvrdili legendarni New Order, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostit će poznatu etiketu Cadenza Records. Tom prilikom u Novi Sad stižu Luciano, Reboot, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.
O EXIT FESTIVALU:  Exit je ljetni glazbeni festival koji se održava jednom godišnje u Novom Sadu od 2000. godine. Festival traje četiri dana, održava se početkom srpnja na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja potječe iz osamnaestog vjeka, naslonjenoj na obalu Dunava.
Exit je već godinama jedan od najboljih muzičkih festivala u Europi i mjesto gdje su neke od svojih najboljih nastupa imali Snoop Dogg, Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, David Guetta i mnogi drugi.
Exit je 2007. godine osvojio nagradu „Najbolji europski festival“ koju dodeljuje asocijacija 40 najvećih europskih festivala.
Exit podržava veliki broj društvenih i humanitarnih inicijativa i akcija. „The State of Exit Fondacija“ osnovana je 2010. kako bi pomogla unapređenje visokog obrazovanja u Srbiji.
ULAZNICE
Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. srpnja 2012 su u prodaji.
U ponudi se nalaze:
Tribe paket (za vjerne kupce koji su barem jednom u protekle četiri godine kupili ulaznicu) po cijeni od 445 kn – Uz kupljenu festivalsku ulaznicu dobiva se besplatan prijevoz I mjestu u kampu.
Festivalska ulaznica po promo cijeni od 445 kn.
Premium paket (za nove kupcce) koji uključuje festivalsku ulaznicu, prijevoz I mjesto u kampu po cijeni od 895 kn, odnosno 745 kn za kupce iz Osijek.
Kamp po cijeni od 190 kn.
Tribe paket I promotivna cijena ulaznica u ponudi će biti do 15. veljače 2012. Godine.
Službena prodajna mjesta u Hrvatskoj su:
Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
AVE Fasion Store,  Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj