Browse By

Ronski Speed u Inboxu!


Nakon iznimno uspješnog Eureka! eventa u ožujku na kojem je gostovao Sean Tyas, svima je bilo jasno da će se ovakvo nešto morati ponoviti. I to što prije. Na svu sreću nismo morali dugo čekati, jer je novi trance susret zakazan za 15. svibnja. Organizatori, Eureka! projekt u suradnji s InBox klubom opet su u središtu zbivanja, na način da nastavljaju svoju tradiciju – dovođenje kvalitetnih trance imena, te organiziranje vrhunskih party-ja.
Ovaj put u goste nam stiže njemački DJ i producent, Ronski Speed. Iako ga ne moramo posebno predstavljati, sljedećih par redaka posvećeno je njegovoj biografiji.

Pod imenom Ronski Speed krije se Ronny Schneider kojeg bi najlakše bilo definirati kao „pokretačku snagu“ kultne berlinske diskografske kuće, Euphonic, gdje surađuje sa dvojcom Kyau & Albert, te Stonface & Terminal. Sa DJ karijerom započinje 1997. godine, a najveći utjecaj na njega imaju grupe Pet Shop Boys i Depeche Mode, te Paul van Dyk. Pripisuje mu se epitet jednog od najtraženijih producenata i DJ-a današnjice. Tome u prilog govore odlične produkcije poput: „The Space We Are“, „Incognition“ i „Soulseeker“ sa dvojcem Stoneface & Terminal, „E.O.S. vs. Satellite“ sa Above & Beyond-om (projekt Oceanlab), „All The Way“ sa Arun-om, „Are You?“, „Deep Devine“  i „The Perspective Space“.

O statusu kojeg uživa kao remikser najbolje govore imena čije stvari remiksira: Above & Beyond, Armin van Buuren, ATB i Heather Nova, Lange, Aly & Fila, Andy Moor i drugi. Aktualan single „Lasting Light“ sa vokalom Emme Hewitt plijeni pozornost u klubovima širom svijeta. Uz brojne klubove, Ronski nastupa i po raznim festivalima. Od 2003. godine uvršten je u DJ Mag-ovu „Top 100“ ljestvicu. 2009. godine zauzima poziciju broj 69. Uz sve to, Ronski Speed poznat je po svojim radio emisijama „True To Trance“ i „Euphonic Sessions“ koje se emitiraju u 50 radio stanica diljem svijeta.

– Potporu berlinskoj trance zvijezdi pružit će DJ Crocy sa svojim Anjunadeep-style warmup-om, dok će ovaj veliki event, s uplifting melodijama, zaključiti dobro nam poznati Elyksir. Što drugo reći nego da nas očekuje prava poslastica – ovaj put u Euphonic stilu – u InBoxu.
NAPOMENA: za ovaj event predviđeno je samo 300 ulaznica, a cijena ulaznice iznosi 15€. Sve informacije vezane uz ovaj event možete naći na: www.inbox-club.si.
Piše: Saša Kocijan