Browse By

Rokaj Fest – završetak line upa!


Zadnjim paketom s četiri izvođača zaokružuje se ovogodišnji line up Rokaj Festa. Na Zagrebačkom velesajmu nastupit će Disciplin A Kitschme, Dječaci, One Piece Puzzle i Ignor. S ovim zanimljivim imenima ukupan broj izvođača Rokaja penje se na 30, po 15 svaki dan, koji će nastupiti na tri festivalske pozornice.
DISCIPLIN A KITSCHME – Već 30tak godina jedno od najvećih imena regionalne alter scene. Disciplin A Kitschme ili Disciplina kičme, kako su se zvali na početku, osnovana je davne 1981. godine od Dušana Kojića – Koje i to neposredno nakon raspada Šarla akrobate. Prvu fazu benda, do početka 90-tih obilježili su kultni albumi poput “Zeleni zub na planeti dosade” i “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno”, nakon čega se Koja seli u London gdje boravi deset godina i sa tamošnjom inačicom benda objavljuje tri albuma. Povratkom u Srbiju grupa ponovo aktivnije nastupa u regiji i objavljuje par albuma od kojih je posljednji, “Uf”, izašao 2011. godine. Na Rokaj Disciplina donosi svježu dozu furioznog heavy bass bluesa uz idealno uklapanje u zvuk festivala.
DJEČACI – Trenutno najjači hype na domaćoj sceni prati splitsku indie hip hop trojku Dječaci koji bez problema krcaju sve klubove zahvaljujući sjajnom albumu “Istina”. Službena biografija kaže da su osnovani u 7. mjesecu 2005. godine, a prvi album “Drama” objavljuju 2008. te za njega dobivaju Zlatnu kooglu za Album godine. Underground popularnost doslovce je eksplodirala sredinom 2011. kad su pjesme s “Istine” polako puštane u eter. Prije manje od tjedan dana Dječaci u nakrcali Veliki pogon Tvornice i time se definitivno ušetali među naše najveće bendove.
ONE PIECE PUZZLE – Užasno ljuta riječka petorka već godinama slovi za jedan od najzanimljivijih bendova čiji koncerti su prava adrenaliska bomba. Zapaženi album “13 Zlatnih hitova” iz 2009. dobio je svoju osvježenu verziju dvije godine kasnije u obliku izdanja “Obiteljska simfonija”. S obzirom da je novi album u pripremi za očekivati je premijeru upravo na Rokaju.
IGNOR – Mladi zagrebački punk rokeri svoj su slot na festivalu zaslužili osvojivši treće mjesto na regionalnom natjecanju bendova u organizaciji MTV-ja. I dok još čekaju na debut album, prvi singl “Rac” odlično prolazi na radio stanicama. Sljedeća postaja je Rokaj Fest.
ULAZNICE
Festivalske ulaznice za oba dana Rokaj festa u prodaji su po cijeni od 230 kn.
Do subote 21.4. na snazi je i akcija povodom Record Store Day-a gdje na 3 kupljene ulaznice se dobiva 1 besplatna i to samo u odabranim CD shopovima.
LINE UP
Trenutni line up Rokaj Festa pod danima izgleda ovako:
Četvrtak, 07.06. – TBF, Urban&4, Enter Shikari, Lagwagon, Skindred, Goribor, Damir Avdić, Nina Romić, Theophilus London, S.A.R.S., Quasarr, Pasi, Krankšvester, Disciplin A Kitschme, One Piece Puzzle
Petak, 08.06. – Slayer, Mastodon, Gojira, Laibach, Everlast, Dječaci, Father, Igut, PipsChips&Videoclips, Deafness By Noise, Roots Manuva, General Woo, Tanker, Consecration, Ignor
Ovo je završeni line up Rokaj Festa.
PRODAJNA MJESTA
ZAGREB:
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Dallas Music Shop, Teslina 16
Dirty old shop, Tratinska 22
Tvornica Kulture, Šubićeva 2
RIJEKA, SPLIT I ZADAR:
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dallas Music Shop Split, Narodni trg 14
Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2
Dallas Music Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4
Sva Eventimova prodajna mjesta diljem Hrvatske i inozemstva, kao i www.eventim.hr.
INFO:
www.rokajfest.com
www.facebook.com/rokajfest
www.twitter.com/rokajfest