Browse By

MTV Band 2012 powered by Ray Ban objavio najbolje!


Nakon 45 dana teške borbe publika MTV-ja i žiri izglasali su najbolje izvođače najvećeg regionalnog natjecanja bendova MTV Band 2012. powered by Ray Ban. Pobjednik natjecanja je mladi slovenski pop punk bend TRASH CANDY, na drugo mjesto plasirali su se indie rock prvaci iz Labina THE ORANGE STRIPS, dok je treće mjesto zauzela punk četvorka iz Zagreba IGNOR.
Trash Candy, The Orange Strips i Ignor predvode dugačak popis od 300 prijavljenih izvođača koji su skupili ukupno 61.771 glasova publike! Nikad dosad jedna regionalna akcija nije skupila toliko glasova i toliko podigla na noge glazbenu scenu.
“Znate onaj osjećaj u grlu kad ne možeš dobro shvatiti što se dogodilo. Tako se mi sad osjećamo. Odlično smo! To je najbolji način da se nam vrati sav trud koji smo uložili u našu muziku. Hvala svim našim fanovima i žiriju. Svi ste epic!” – izjavili su povodom pobjede Trash Candy. Ova vesela ekipa predvođena pjevačicom Pijom svoju glazbu opisuje kao kombinaciju mirnodopskog i pobunjeničkog punk zvuka, uz jak utjecaj odrastanja uz skejt kulturu. Nedavno su objavili svoj debut album “What’s your story?“, a pobjeda na MTV Band 2012 natječaju itekako će im pomoći na putu prema uspjehu, kao i suradnja sa diskografskom kućom Mascom.
The Orange Strips na regionalnoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni prisutni su već dugi niz godina. Ipak, to ih nije spriječilo da se uključe u naš natječaj u kojem su osvojili drugo mjesto. “Već duže vremena surađujemo s MTV-om pa nas je vijest o osvajanju drugog mjesta ugodno iznenadila, pogotovo zato što je ovo i odraz ukusa publike. Radovi na novom albumu, koji će ponovno izaći za naš indie label OSA Media u punom su zamahu, tako da se na MTV-u brzo vidimo i s novim spotovima. Hvala svima na glasanju, vole vas Stripsi!”.
Trio na vrhu zaokružili su mladići iz bend Ignor čiji je prvi singl “Rac” čak dospio do 1. mjesta MTV-jeve “Domaćice”. S obzirom da se koncert tri najbolje plasirana benda događa u zagrebačkoj Jabuci dečki će preuzeti neslužbenu ulogu domaćina večeri. “Dođite u Jabuku i na Rokaj fest, poslušati natprosječno prosječan pop punk! Bring yo momma too! Pozdrav od ignora!” Njihova prva rečenica otkriva i da će bend nastupiti na ovogodišnjem Rokaj Festu, što je bio jedan od ciljeva natječaja.
SVIRKA U JABUCI
Kao što je najavljivano, koncert Trash Candyja, The Orange Stripsa i Ignora održat će se u petak, 18. svibnja u najstarijem rock klubu na ovim prostorima – kultnoj Jabuci. Vrata Jabuke otvorit će se u 21:30, a svirka počinje oko 22 sata. Ulaz će biti besplatan.
TOP 20 MTV BAND 2012 POWERED BY RAY BAN
Lista dvadeset bendova s najvećim brojem glasova publike i žirija sadrži nekoliko zanimljvih poznatih imena, ali i novih izvođača na koje se treba obratiti pažnja:
1. TRASH CANDY
2. THE ORANGE STRIPS
3. IGNOR
4. SUPERSOUL CONNECTION
5. KRAJ PROGRAMA
6. FIL TILEN
7. HEMENDEX
8. PROJECT MOF
9. DEAD FISH
10. SOUL DISPLAY
11. KILLED A FOX
12. BLIKS
13. EMBASSY516
14. ADAM
15. PUPPETZ
16. SUHO GRLO NOS
17. DECOKVARITELJI
18. KIDDARA
19. ZION CREW
20. KIMIKO