Browse By

Rokaj Fest 2012: Roots Manuva, General Woo i Pasi potvrdili svoje nastupe


Rokaj drži do obećanja da će ovogodišnje izdanje predstavljati 2 dana potpunog glazbenog ludila, uz najbolje od široke lepeze glazbenih stilova. U prilogu tome idu i nova potvrđena imena koja uključuju kultnu figuru britanskog hip hopa Roots Manuvu, legendu regionalne MC scene Generala Wooa i sjajnu riječku punk rock mašinu Pasi!
ROOTS MANUVA
Rodney Hylton Smith, široj publici poznatiji kao Roots Manuva, kultno je ime britanskog hip hopa i jedan od njegovih najznačajnijih izvođača uopće. S korijenima duboko zasađenima u dub i ragga zvuku, te povremenim koketiranjem s raznim stilovima uključujući i trip hop, Roots Manuva objavio je cijeli niz od kritike fantastično ocijenjenih izdanja. Njegov posljednjih studijski album “4everevolution” objavljen je krajem prošle godine i Roots ga dolazi promovirati na ovogodišnji Rokaj!
General Woo
“Verbalni delikt”, posljednji album General Wooa, možda je i najbolje domaće hip hop izdanje unazad posljednjih nekoliko godina, a da će i na koncertnom polju Woo imati dosta toga za reći pokazao je i krcati klub KvArt proteklog vikenda. Iduće ukazanje General Wooa u Zagrebu zakazano je za ovogodišnji Rokajfest, gdje će binu podijeliti s britanskim kolegom Roots Manuvom.
Pasi
Riječke punk-rock legende Pasi obavezna su lektira za sve ljubitelja brze, energične i melodične glazbe, a postoje već punih 15 godina unatoč vlastitom izboru nesudjelovanja u nikakvim glazbenim i ideološkim organizacijama te upornim izbjegavanjem masovnih medija. Upravo ta beskompromisnost i sloboda da kažu „ne“ čini ih unikatnima: nemaju niti jedno službeno izdanje, niti jedan službeni videospot. Sve albume do sada su radili u suradnji sa prijatejima ili sami. Za sredstvo komunikacije sa fanovima koriste samo vlastite internet stranice. Ipak, iza sebe imaju hordu vjernih fanova te pregršt odsviranih koncerata i festivala.
Trenutni line up Rokaj Festa, uz ovdje najavljene izvođače, uključuje još i TBF, Slayer, Mastodon, Lagwagon, Enter Shikari, Gojiru, S.A.R.S., Pips,Chips&Videoclips i Gojiru, a još izvođača bit će objavljeno već slijedeći tjedan.
Uz do sada objavljenih 12 izvođača, Rokaj je tek prešao trećinu svog ovogodišnjeg line up-a.
Aktualna cijena festivalske ulaznice je 190 kn i vrijedi do četvrtka, 23. veljače.  Od petka 24.02. pa do 31.05. dvodnevna festivalska ulaznica iznositi će 230 kn, a u posljednjem tjednu uoči festivala, dakle od 01.06. do 07.06. cijena će biti 260 kn. Prvi val izrazito limitiranih jednodnevnih ulaznica pojaviti će se u prodaji 09.03., i dostupan će biti svega 2 tjedna. Cijenu takvih ulaznica kao i ostali info objaviti ćemo krajem ovog mjeseca.
PRODAJNA MJESTA
ZAGREB:
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Aquarius CD Shop, Maksimirska 16
Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
Dallas Music Shop, Teslina 16
Dirty old shop, Tratinska 22
Tvornica Kulture, Šubićeva 2
RIJEKA, SPLIT I ZADAR:
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dallas Music Shop Split, Narodni trg 14
Dallas Music Shop Zadar, Široka ulica 2
Dallas Music Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4
Te sva Eventimova prodajna mjesta diljem Hrvatske i inozemstva, kao i www.eventim.hr.
INFO:
www.rokajfest.com
www.facebook.com/rokajfest
www.twitter.com/rokajfest