Browse By

Roisin Murphy i Digitalism dolaze u Zagreb


U sklopu Electronic Beats Zagreb festivala u Tvornici kulture nastupit će nekoliko inozemnih i domaćih izvođača, među kojima se ističe bivša pjevačica Moloka, Roisin Murphy.
Opsežnom popisu glazbenih zbivanja u obnovljenoj zagrebačkoj Tvornici kulture pridružuje se Electronic Beats Zagreb festival 25. studenog ove godine, kada će se na pozornici  izmjenjivati već profilirana imena svjetske elektronske scene, kao i izvođači u usponu koje podržava i promovira ovaj glazbeni program: Roisin Murphy, Digitalism, When Saints Go Machine, Totally Enormous Extinct Dinousaurs, How Convinient i DJ Itch.
Electronic Beats u Zagreb tako dovodi Roisin Murphy koja će se hrvatskoj publici predstaviti samostalnim projektom u kojem Dj-ira, VJ-ira i pjeva zabavljajući publiku hitovima poput You know me better i Overpowered. Roisin je na svjetskoj glazbenoj sceni poznata  kao pjevačica i tekstopisac Moloka, nakon čijeg razlaza nastavlja samostalnu karijeru radeći s producentima poput Matthewa Herberta i članovima Groove Armade.

Bivša pjevačica Moloka Roisin Murphy u Zagrebu


Uz Roisin, u Tvornici će nastupiti i Digitalism, koji su u srpnju ove godine svojim energičnim live nastupom već oduševili posjetitelje EXIT festivala. Digitalism se trenutno nalaze na svjetskoj turneji promovirajući novi album I love you, dude, na kojem se nalaze izvrsni trackovi poput 2 hearts i Circles.
Osim glavnih izvođača, domaćoj će se publici predstaviti i članovi grupe When Saints Go Machine. Nakon izdavanja debitantskog albuma 2009. godine, grupu je pod svoje okrilje uzeo poznati njemački label !K7 Records za koji su u lipnju izdali drugi po redu album Koknylie. Totally Enormous Extinct Dinosaurs ime je možda najmanje poznato hrvatskoj publici, no ovaj londonski izvođač već je dobio pažnju producenta Joea Goddarda iz Hot Chipa, Annie Mac s BBC Radio One, te domaćoj publici omiljenog Justina Martina koji je remiksirao T E E D single Household Goods.

Digitalism se trenutno nalaze na svjetskoj turneji


Uvod u glazbenu priču 25. studenog pripao je zagrebačkom bendu How Convinient koji će publici predstaviti svoj LP Sexes, dok će posjetitelje tijekom pauza zabavljati DJ Itch. „Budite otvoreni za nešto novo“ poručili su iz Electronic Beatsa, glazbenog i lifestyle programa Telekoma, koji je nedavno proslavio deseti rođendan potpomaganja elektronske scene i izvođača. Ulaznice za festival mogu se pronaći na prodajnim mjestima u sustavu Eventima po cijeni od 100 kuna, dok će na vratima biti potrebno izdvojiti 120 kuna.
Sredinom sljedećeg tjedna u prodaji će se naći i ograničena količina od 250 ulaznica po cijeni od samo 80 kuna, koje će se moći kupiti u T-Centrima Cvjetno, Hoto i City Center One.
Za detalje vezane uz kupovinu karata i sam festival pratite Electronic Beats Hrvatska Facebook fan stranicu.