Browse By

Roger Sanchez na Zrću

Možda i najveća zvijezda ovoljetnog programa kluba Aquarius jest ambasador dance glazbe, višestruko nagrađivani DJ, producent te dobitnik Grammy nagrade, Roger Sanchez. Svoj će majstorski set ovaj miljenik hrvatske publike održati na Zrću 30. srpnja.
Roger Sanchez ili kako ga češće nazivaju “The S Man”obilježio je dance-scenu devedesetih, a tijekom godina remiksirao je Aliciu Keys, Madonnu, Michael Jacksona, Kylie Minogue, Jamiraquai, Garbage, No Doubt, Chic, Daft Punk, Dianu Ross i The Police, te radio na soundtracku vrlo uspješnog filmskog naslova „Blade“.
S DJ-anjem je počeo kada je imao samo 13 godina, a njegove dvadesete obilježila je velika životna dvojba – prepustiti se profesionalno glazbi ili nastaviti studij arhitekture. Pokazalo se da je Sanchez donio pravu odluku. Na ovog rođenog Njujorčanina porijeklom iz Dominikanske Republike utjecali su raznovrsni glazbeni stilovi, od salse, bluesa, soula do disca, rocka i hip-hopa, a zbog svog iznimnog talenta i kreativnog istraživanja različitih glazbenih pravaca beskompromisno se pozicionirao se na No 1. svjetske klupske scene.  Nakon što je odustao od fakulteta, Rogerova strast za DJ-ingom osvojila je New York. Krajem 80-ih nastupa u svim velikim gradskim klubovima, a početkom 90-ih u centar pažnje dolazi s prvim hitom “Luv Dancin” izdanim za Strictly Rhythm pod prvim pseudinomom – Underground Solution.
U 1995. izdao je album pod etiketom One Records „Secret Weapons Volume 1“,  a 2001. pojavljuje se njegov prvi produkcijski album „First Contact“ pod velikim labelom, s kojega je i njegov bombastični hit „Another Chance“. Pjesma je nastala prema uzorku prve verzije hita „I Won’t Hold You Back” američke pop grupe Toto, a vrlo skoro uspela se na broj 1 britanske top ljestivce singlova.
Singl „Release Yo Self” objavljen 1996. prerastao je u svjetski fenomen – pod tim imenom izdao je nekoliko kompilacijskih albuma (Release Yorself – vol. 1-7),  a tako se zovu i mnogobrojni partyji koje je organizirao. Release Yourself je i ime Rogerove online i radio (podcast) emisija, koja dopire do 1.5 milijun slušatelja u 18 zemalja diljem svijeta.
Otkada je osnovao svoj vlastiti label Stealth Records 2002., njegova se priznanja nastavljaju nizati. Premda je postigao iznimno velik komercijalni uspjeh, to nije utjecalo na njegovu kreativnost i vezu s undergroundom zbog čega ostaje istinski šampion novog glazbenog smjera. U sklopu etikete Stealth Records najavio je i svoj filmski debi.
U samo jednom tjednu tri broja Rogera Sancheza uspjela su se zadržati na vrhu Billboardove ljestvice Top 25, a nakon što je 2003 godine dobio Grammyja za najbolji remiks godine –za No Doubt „Hella Good“, zavladao je milijunskim auditorijem.
Odlično prihvaćen album bio je i „Come With Me“ iz 2006. koji je iznjedrio hitove kao što su „Turn on the Music“,” „Lost“, i dvostruki “Not Enough”/”Again.” Na prestižnim DJ nagradama 2007. godine osvojio je titulu „Best house DJ“ na Ibizi, a dvije nominacije dobio je i prošle godine, ponovno za naboljeg house, te internacionalnog DJ-a.
Posljednji hit Rogera Sancheza u suradnji s vokalom Terri B-em iz Velike Britanije, krajem prošle godine remiksirao je Laidback Luke, inače Sanchezov „man of the moment“ Avici & Philgood pjesmu su remiksirali i dali joj poseban tribal i electro ugođaj. Single dolazi u orginalnoj i radio edit verziji Roger Sancheza. Unatoč uspjesima u producentskim vodama, Sanchez već godinama posjeduje nezasitnu strast za DJ-anjem. „Iza DJ pulta se osjećam jednako kreativno kao i kada remiksiram ili produciram nešto“, kazao je u jednom intervjju. Redovito nastupa u klubovima od New Yorka, u kojem se smatra glavnim odgovornim za popularizaciju house scene do Europe, gdje je jednako obožavan.
Nakon što je glamurozni klub Pacha smještan u gradu Ibiza sedam godina bio domaćin planetarno popularnih evenata Rogera Sncheza, Release Yourself, „The S Man“ je za ovu sezonu najavio selidbu svog progama u klub Amnesia, također na Ibizi.