Browse By

Rođendanska vikend zbivanja u klubu Place


Mali riječki klub Place ovaj vikend slavi svoj drugi rođendan, a gledajući popis od točno 100 koncerata te preko 100 partija i slušaona čini se kao da je sa nama najmanje deset godina. Svoja vrata otvorio je 22. listopada 2010. godine, i od samog početka se prometnuo u jednog od nositelja riječke alternativne i nezavisne scene. Klupski program se od početka uglavnom bazira na aktualnoj indie i alternativnoj glazbi, a u nešto manjoj mjeri i na hip-hopu i elektronskoj glazbi.
Normalna pojava su i učestala gostovanja svjetskih i domaćih glazbenika, ali i lokalnih demo bendova. Da izdvojimo samo neka imena koja su ugostili u sezoni 2011/2012: This Town Needs Guns, Sun Glitters, Franz Nicolay, Koffin Kats, Scarred by Beauty, The Dead Lay Waiting, Kimiko, Jucifer, Repetitor, Krankšvester, Prti Bee Gee, She Loves Pablo itd.
Rođendanska proslava započinje već u petak 19.10. s nastupima porečkog Rage Against The Machine tribute benda Renegades i riječkog rapcore benda 100%. Cijena ulaznice je 25 kuna, a moguće ih je kupiti u klubu. Na vratima će cijena biti 30 kuna.
U subotu se proslava nastavlja s “Ekipama”, odnosno glazbenoj borbi najfrekventnijih selektora glazbe. Ovog puta će se sučeliti Beleš, Bexx (to the Future), Branko, Indi i Zded, i Maki. Upada nema, ali dođite rođendanski svečano.
U nedjelju ćemo malo odmoriti, ali zato u ponedjeljak, 22. listopada, na sam rođendan kluba, u goste nam dolaze Amerikanci Mice Parade, Islanđanka Mr. Silla, te Riječki Svän. Ulaznice po cijeni od 35 kuna u pretprodaji mogu se nabaviti u Dallas Music Shopu, Rijeka (Splitska 2a), Dallas Music Shopu, Zagreb (Tkalčićeva 7), Glazbenom Centru, Rijeka (F. Račkog 22), Puff Skate Shopu, Rijeka (A. Medulića 2- passage) i u samom klubu Place (čet. – sub. od 20 h). Na dan koncerta ulaznice iznose 50 kuna.
Do sad dogovoreni koncerti:
19.10. Renegades (Poreč)
22.10. Mice Parade (USA), Mr. Silla (IS) & Svän (Rijeka)
25.10. Tumido & Richie Herbst (AUT)
27.10. Jelly Belly (SVK), Korov (BiH), Syleth (Rijeka)
16.11. Hesus Attor (Rijeka) & Consecration (SRB)
17.11. Moonleejada: Debeli precjednik (Osijek), XAXAXA (MK) & Criple and Casino (Zagreb)