Browse By

»Rijeka united« za Svid 3. prosinca na Korzu

Turbulentna prodaja riječke radijske postaje Svid Radio i najava nove uređivačke politike s dominirajućim lakim notama, raste u veliki koncert kojim će se riječka glazbena scena u četvrtak, 3. prosinca na Korzu oprostiti od dosadašnje koncepcije na frekvenciji 98,4 megaherza, a redakcija Svida od svojih slušatelja.
Poručuje se kako se s koncertom ne želi izazivati revolucija, već se oprostiti s visoko podignutim čelom i posve čista obraza. Oproštajni koncert za Svid, prema najavi jednog od organizatora Tomislava Dekanića, okupit će, za sada, 40-ak bendova raznih žanrova i DJ-a elektroničke glazbe. S obzirom na to da broj zainteresiranih raste, pretpostavlja se kako će se na koncertu na Korzu okupiti gotovo cijela riječka afirmirana i neafirmirana glazbena scena bez obzira na žanr.
Kako se cijela koncepcija još uvijek dorađuje, organizatori nisu željeli otkrivati imena sudionika, no, kako doznajemo, okupit će se i oni najpoznatiji riječki bendovi.
Prema prvotnom dogovoru oproštajna svirka za Svid Radio trebala je biti održan u Stereo dvorani 7. studenoga, no pomaknuta je za četvrtak, 3. prosinca upravo kako bi svi njegovi sudionici uobičajene nastupe mogli prilagoditi tom koncertu i kako bi bilo više vremena za samu organizaciju. Na taj način oproštajni koncert simbolički će se održati dva dana uoči 14. rođendana Svid Radija.
Piše: S. B., Novi list
Photo: Kvarner.hr