Browse By

RIJEKA JE DOMAĆIN JEDINSTVENE AVANGARDNE MODNE PREDSTAVE

Jedinstvena, na našim prostorima do sad neviđena avangardna modna predstava očekuje nas ove subote 06. srpnja od 21 sat na krovu riječkog Tower centra. SB FASH!ON SUBARU BY ZIGMAN pomiče granice kreativnosti, provocira i nudi drugačije poglede na svijet oko nas.
Autorica projekta je svjetski priznata koreografkinja, bivša dugogodišnja plesačica glazbene dive Tine Turner, Ivona Brnelić koje Hrvatskoj poklanja spektakl za pamćenje: “Ova je predstava spoj mode, glazbe i plesa upotpunjena video projekcijama koje su zaista impresivne i fantastične. Iznimno sam sretna što smo okupili tim kreativaca koji grade ovu priču na zaista dosad neviđen način u Hrvatskoj.”
Drugu godinu zaredom, u suradnji s Riječkim ljetnim noćima HNK Ivana Pl. Zajca iz Rijeke modni dizajner i kostimograf Juraj Zigman vodi nas u svoj prepoznatljiv, ali iznova čaroban svijet kreacija koje oduzimaju dah i čine se toliko nestvarne. “Predstava ima devet slika, od atraktivnih amazonki, sirena do cirkusa. Moj je posao vrlo zahtjevan, potreban je kontinuitet u izražaju bez obzira na stalne promjene koje nas očekuju. Ova predstava će biti praznik seksipila i ljepote.” – izjavio je modni dizajner Juraj Zigman uoči subotnjeg spektakla.
Glazbene elemente ove priče smještena u bezvremenski jazz klub predstavljaju mladi glazbenici Karla Tafra i Damir Kedžo. Upravo su ovo dvoje glazbenih osvježenja bili jednim od glavnih dijelova najuspješnijeg hrvatskog mjuzikla Crna Kuća – mjuzikl u boji koji je pogledalo više od 15 000 zaljubljenika u glazbu.
Otvoreno riječko nebo  očekuje modu kao jedinstvenu umjetnost i pruža mogućnost izražavanja onima koji žele slijediti kreativnost i posebnost.