Browse By

Riječko-zagrebački glazbeni troboj u Sirupu

Glazbeno-plesno odbrojavanje do kraja 2012. godine u zagrebačkom klubu Sirup početi će na prvi dan prosinca, u subotu, s riječko-zagrebačkom DJ kombinacijom za pultom. Rijeku će predstaviti tamošnji renesansni glazbeni čovjek – Dražen Baljak aka Boo Dale, svestrani umjetnik, član nekolicine bendova (Let 3, Mlat), organizator Hartere i Carnival Partyja te pasionirani DJ. Zagrebačke boje ‘braniti’ će dva iskusna DJ-a koji su svaki na svoj način doprinijeli domaćoj glazbenoj sceni – Frajman i Sergej Snooze.
Pozvani ste doprinijeti vlastitim plesnim manevrima ovom svečanom otvaranju prosinca, posljednjeg plesnog mjeseca 2012. godine.

Iskusni, istrajni, istančanog glazbenog ukusa – opis je koji se može primijeniti na sva tri subotnja Sirupova glazbena dirigenta. Biti će pravo osvježenje poslušati što se nalazi među glazbenim favoritima riječkog DJ-a i ‘renesansnog muzičara’ Dražena Baljka – Boo Dale. Boo Dale, naime, ima gusti radni raspored u kojem uspješno žonglira između sviranja u nekoliko bendova, među kojima izdvajamo LET 3 i nešto mlađi MLAT, organiziranja najvažnijih manifestacija elektronske glazbe u Rijeci (i šire) – Hartere i Carnival Partyja, te preslušavanja velike količine novih tech-house trackova i njihovog slaganja u izvanredno plesne glazbene setove.

Boo Dale je s DJ karijerom započeo početkom 2000tih, kada je kupio svoju prvu ploču. Tada je često svirao s DJ Fryerom,  a kasnije u kolektivu Body Jack (Fryer, Arszenik, Amor i Wan). Uređivao je i vodio istomenu radio emisiju na bivšem riječkom SVID radiju. Do današnjih je dana svojim setovima uveseljavao plesače na svim važnijim elektronskim festivalima u regiji. S obzirom na to da nije (pre)česti gost u zagrebačkim klubovima, Boo Dalin subotnji set u Sirupu ne bi trebalo propustiti.
Davor Frajman obilježio je hrvatske rejverske devedesete i početak 2000-tih – od samih početaka i rezidentskog angažmana u Gornjogradskom Lapidariju, preko legendarnih ‘Loops’ večeri četvrtkom na Jarunu u klubu Aquqrius, do Stereo Studio programa koji se održavao u Tvornici. Jedan od urednika glazbene emisije Deep FM na Radiu 101 bio je i ostao zaljubljenik u glazbu, njegovi setovi često su vremenom dobivali predznak ‘kultni’. Nakon više od dva desetljeća sviranja, Frajman i dalje među glazbenim sladokuscima ima status DJ-a čiji se setovi očekuju s nestrpljenjem jer voli servirati novu i drugačiju porciju glazbe. Istinska legenda i jedan od rijetkih DJ-eva koji s užitkom plešu na plesnom podiju i onda kada su ‘van dužnosti’. Idealan gost za svečano otvorenje plesnog prosinca u Sirupu.
Sergej Snooze posljednji je sudionik subotnjeg riječko-zagrebačkog troboja čiji se ovosezonski setovi ubrajaju među vrhunce njegove bogate i duge glazbene karijere. Sergej Snooze u fantastičnoj je formi, jednoglasna je ocjena velike većine domaćih glazbenih znalaca i plesača, i kao takav dostojan je subotnji partner Boo Dali i Frajmanu.
Ples i prosinac mogu početi!