Browse By

Riječki bendovi izašli iz garaža i »rirockerskoj« publici pokazali što znaju

rirock
I da, opet je »to« doba godine, vrijeme kad riječki bendovi izlaze iz svojih garaža kako bi vjernu riječku »rirockersku« publiku upoznali sa svojim radom. Prva maratonska večer trideset i prvog Ri Rocka, što se sinoć održala u klubu Palach, sastojala se od nastupa devet riječkih i jednog bjelovarskog benda.
Čast da prvi stanu pred publiku imali su mladi dečki iz grupe »Sarvatma«, nakon kojih je nastupio bend »New Level«. Uslijedila je ekipa pod imenom »Orginal«, kojoj je to bilo prvo predstavljanje na legendarnom riječkom rock festivalu, a potom su uslijedili iskusni »rirockaši« »Why Not?« i »Fliper«.
U klubu, koji je nedavno nagrađen Circoolarom za najbolji hrvatski klub za demo scenu, jedan od boljih i svakako najupečatljivijih nastupa imala je bjelovarska grupa »prjct.Genova«.
Prvi gosti ovogodišnjeg Ri Rocka svojim su žestokim i energičnim nastupom odlično razbudili, gotovo i šokirali, okupljenu publiku koja je zahvaljujući njima mogla doživjeti posve jedinstvenu kombinaciju stilova. Angažirani tekstove koje je, doduše, bilo poprilično teško razumjeti, u kombinaciji s eksperimentalnom i psihodeličnom glazbom bili su pravi užitak za slušanje.
Nakon gostiju iz Bjelovara na red su došli dečki iz heavy/trash metal grupe »Diamond Dust«. Uvijek rado viđeni među riječkim ljubiteljima tog žanra, odlično su prihvaćeni i na ovom Ri Rocku.
Pretposljednji sudionici prve večeri aktualnog Ri Rocka bili su mladi rokeri iz žestokog riječkog trash metal benda »Crematorium«, dok su, za kraj, na pozornicu u Palachu stali članovi trash/dead metal grupe »One More Kill«.
Iako najavljivan, na prvoj večeri postjubilarnog Ri Rocka nije nastupio delnički bend »Joks«, a s pozornice u Palachu okupljene nisu pozdravljali ni članovi »Sucha« čiji je nastup prebačen za idući vikend.
Sve u svemu, višesatna svirka u Palachu nije bila pretjerano fantastična, a, kao da je izostala i prigodna festivalska atmosfera.
Srećom, Ri Rock traje četiri dana pa će biti prilike za popravljanje dojma.
S druge strane, treba pohvaliti vizualni identitet ovogodišnjeg festivala – zabavne promotivne videobrojeve, majice i bedževe koji odražavaju pravi duh Ri Rocka.
Ivana KOCIJAN, Novi List