Browse By

Riječanin Leri Ahel prvi hrvatski DJ na Pioneer Radiju

Riječki DJ Leri Ahel i njegova glazbena emisija Mutant Disco Radio Show, pozvani su na novopokrenuti Pioneer DJ Radio, gdje će svake srijede birati i emitirati 60 minuta programa prepunog najnovijih plesnih elektronskih nota. Leri Ahel tako je postao prvi hrvatski DJ koji se našao u biranom društvu najvećih svjetskih zvijezda kakve su Carl Cox, Dave Clarke, Timo Maas, John Digweed, Maceo Plex, Paul Oakenfold, Felix Da Housecat, Josh Wink, Umek i Sister Bliss, koje su također pozvane prezentirati vlastite emisije od strane najveće svjetske tvrtke za proizvodnju DJ opreme.
Pioneer svoju prepoznatljivost i dominaciju u tehničkim inovacijama drži već godinama, proizvodeći CDJ uređaje i opremu koja je danas standard na klupskoj sceni. Prije dvije godine najavljen je Pioneerov ulazak na radijsku scenu, a završetak procesa dogodio se ovih dana kada je Pioneer DJ Radio i slavljenički krenuo iz studija na Ibizi. Uz programe i emisije najtraženijih svjetskih DJ-a, ova je stanica već osigurala prijenose događaja poput International Music Summita, kao i velikih glazbenih festivala koje planira prenositi uživo. Program se emitira 24 sata dnevno i omogućuje slušateljima uživanje u najnovijoj glazbi. Raspored emisija nalazi se na stranici www.pioneerdjradio.com.
Mutant Disco Radio Show krenuo je 2009. godine na riječkom Radio Svidu, da bi emitiranje nastavio na Elektrana Radiju, tada službenoj stanici Exit Festivala. Danas se, uz Pioneer DJ Radio, emitira i na Mix People FM u Španolskoj, zatim na kultnom Studiju B u Beogradu, te na popularnoj zagrebačkoj stanici Radio 808. Koristeći probranu glazbu, koja se u njegovoj emisiji može čuti i prije službenog objavljivanja, Leri Ahel stekao je brojno slušateljstvo, koje na Soundcloud mreži prelazi 10.000 pratitelja i do 8.000 pojedinačnih preuzimanja svake emisije u formatu podcasta. Poziv na Pioneer DJ Radio potvrda je Leri Ahelu kako se njegov rad prati i u inozemstvu, te da u glazbi nema barijera, ili kraće – djeluj lokalno, misli globalno.
Poveznice: