Browse By

Residents Nacht u Mastersu 30.11. otvaraju Nicole i Jogarde

Masters pokreće dugoočekivani serijal „Residents Nacht“ u režiji vlastitih rezident DJ-eva. Ideja je u jednoj večeri ujediniti izvođače koji redovito svojom selekcijom i dobrim vibracijama donose osmijehe i sjajnu atmosferu u jedan od najboljih klubova u Zagrebu u kojem se osjećate kao da ste kod kuće. Ciklus “Residents Nacht” počinje 30. studenog 2013., a otvara ga dvojac Nicole, iz kolektiva Reform, i Jogarde, osnivač večeri Freilauf, koji su od samih početaka 1998. godine pridonijeli onome što Masters danas jest – klub koji u ležernoj atmosferi i s odličnim ozvučenjem diktira trendove na klubskoj sceni. Vaša subotnja rezidencija neka bude Masters od 23 sata. Ulaz je 30 kuna.
NICOLE (Reform)
Kada je početkom 90-ih kupio prve ploče, Nikola Krpan Nicole znao je da će miksanje postati bitan dio njegovog života. Nicole prvi puta svirao u kultnom zagrebačkom klubu Kulušiću, a krajem 90-ih i početkom 2000-tih je sudjelovao u projektima kao što su Electrosound, Sintetica, Bodywork, Perfection i Futurescope. Tada i s DJ-em Uniqueom 2000-tih pokreće 4Play i XY Soundsystem večeri posvećene house glazbi. Nicole je postao tražen po zagrebačkim partyjima i klubovima, a njegovu selekciju prepoznali su i preko granice, pa je puštao u kultnom ljubljanskom klubu K4 te na Exit festivalu. Ipak najviše uživa u malom klupskom ambijentu, stoga je živopisni klub Masters i dan danas njegov najdraži prostor s  prepoznatljivim underground zvukom, ležernom atmosferom te jednim od najboljih razglasa u Zagrebu. Dirty Industries bio je samo jedan od glazbenih programa koji je začet u tom klubu, a 2000-tih je uz DJ  Pytzeka dovodio kremu svjetske underground house scene. Nakon toga Nicole s Lukom K pokreće program Reform koji nastavlja ideju dovođenja svjetskih glazbenih talenata u Zagreb.
JOGARDE (Freilauf)
Josip “Pepi” Hubzin ili Jogarde je DJ, promotor i organizator klupskog serijala Freilauf koji se
održava barem jednom mjesečno u Zagrebu. Taj promotorsko-umjetnički brand promiče umjetnost i kulturu kroz ples, druženje i glazbu bila ona stara 40 minuta ili 40 godina te posvećuje mnogo pažnje kakvoći zvuka. Ustrajan u proširivanju glazbenih horizonata i dovođenju zanimljivih imena, Freilauf se krasi gostima kao što su Âme, Dixon, Boo Williams, Alex from Tokyo, Mike Huckaby, Theo Parrish, Andy Whittaker, Disco Not Disco DJ’s, Felix “Foolish” Dickinson, Gerd Janson, Henrik Schwarz, Hunee, Ilija Rudman, La Fleur, Underground Paris, Bobby Beige, Kez YM ili pak Cro-Magnon. Freilauf djeluje ispod površine, iza pozornice te se ne bavi popularnošću DJ-a nego funkcionalnošću njegova stvaralaštva i samog seta na plesnom podiju. Jogarde je također član Kontrapunkt DJ kolektiva i rezident u popularnom zagrebačkom klubu Masters. On smatra da su glazba i umjetnost božji dar za bolji život te između žanrova ne postavlja granice već ih ruši svojim setovima stvarajući tako mostove. Zahvaljujući iznimno kvalitetnom glazbenom odabiru, te dugogodišnjem iskustvu Jogarde zna svojim jedinstvenim stilom i eklektičnim pristupom plijeniti pažnju scene i publike. Svim ljubiteljima dobre glazbe on je definitivno dobar izbor.