Browse By

Red Bull Music Academy otvara prijave

Kao i svakog proljeća posljednjih 11 godina, Red Bull Music Academy otvara prijavnu fazu za novih 60 kandidata, „glazboljubaca“ iz cijelog svijeta, koji će se međusobno družiti dva tjedna. Ove godine prijavna faza počinje 11. svibnja i traje do 27. srpnja. Prijaviti se mogu svi oni koji vole glazbu, bez obzira da li su apsolutni početnici, amateri ili profesionalci, DJ-i, producenti, vokali, glazbenici, novinari… bitna je samo ljubav prema glazbi i želja za proširivanjem vlastitih vidika.
Akademija je proputovala cijeli svijet, zaustavljajući se jednom godišnje u gradu čija je scena ostavila traga u svjetskoj glazbenoj povijesti. Za vrijeme dva tjedna, koliko traje Akademija, polaznicima se nudi rad i druženje s kolegama iz cijelog svijeta, upoznavanje s različitom opremom i instrumentima, slušanje predavanja mnogih poznatih imena (od producenata i DJ-a, preko legendarnih glazbenika do studijskih inženjera) kao i puštanje glazbe, odnosno sviranje u klubovima. Akademija je jedinstvena platforma za razmjenu znanja i stvaranje kontakata. Troškovi putovanja i boravka su pokriveni. Sve što trebate učiniti je ispuniti prijavni obrazac (odgovorima na pitanja se predstavljate komisiji koja odabire sudionike) i snimiti 30 minuta glazbe, bilo vlastite produkcije, vlastitog DJ „mixa“ ili samo odabir pjesama koje su vas inspirirale u vašem životu. Važno je napomenuti da ne postoje nikakve kvote koje ograničavaju broj kandidata za prijavu. Na Akademiju se u konačnici prima 60 polaznika, a odabir se provodi u više faza dok se ne postigne savršen omjer glazbenih stilova i vještina.
Godine 2010. Akademija će se održavati u Londonu u periodu od 7. veljače do 12. ožujka – dvokratno, u dvije skupine od po 30 studenata u trajanju od dva tjedna. Prijavnica, kao i svi ostali važni podaci objavljeni su na www.redbullmusicacademy.com (također, ime kontakt osobe u Hrvatskoj).
Između ostalog, tu je moguće naći razne članke o prijašnjim Akademijama te mnoštvo video materijala s bivših predavanja. Naravno, i ove godine će u Zagrebu biti moguće doživjeti ugođaj Akademije: 1. svibnja u prostorijama Radija 101 (Gajeva 10, konferencijska dvorana) od 13 sati održat će se Red Bull Music Academy Workshop s izuzetnim predavačima – Theo Parrish (Sound Signature; USA), Emma Warren (Observer, RBMA, Steppas Delight; UK) te Dorian Concept (Kindred Spirits, Affline; Austrija).
Dakako, ulaz je besplatan i svi su dobrodošli.