Browse By

Red Bull Music Academy London 2010


Ovogodišnje londonsko izdanje Akademije je u punom jeku. Bilo da je riječ o studentima ili predavačima, posljednja dva tjedna izmjenjivala su se šarolika glazbena imena i stilovi. Uz pregršt novih ideja i novostečenih prijateljstava, polaznici prve grupe od trideset polaznika ostavili su svoje eklektične uratke nastale u londonskim studijima akademije te se vratili u svoje domove širom svijeta, poput Nigerije, Australije ili Rusije.
Od svojeg prvog izdanja iz 1998. godine u Berlinu, na Red Bull Music Academy družili su se glazbeni znalci iz preko trideset i dvije zemlje. Prva dva tjedna ovogodišnje akademije protekla su, između ostaloga, i u predavanjima Marka Ronsona, legendarnog američkog kompozitora Stevea Reicha, aktualnog britanskog producenta Roske, osnivača Soul II Soul soundsystema Jazziea B-a ili pak miljenika domaće publike Henrika Schwartza.


Naravno, i Red Bull Music Academy Radio (www.rbmaradio.com) je bio vrlo živahan tih dana te se moglo, u suradnji sa legendarnim britanskim glazbenim časopisom NME, slušati live prijenos sa same akademije s gostima poput Rossa Allena ili Carla Craiga. Snimke možete pronaći u arhivi na stranicama RBMA Radija.
London je ove godine ponudio i izuzetno mnogo klupskog sadržaja i studijskog rada, a sve to možete provjeriti na akademijinim stranicama (www.redbullmusicacademy.com) , kao i poslušati mnoge predavače ili emisije na Red Bull Music Academy Radiju (www.rbmaradio.com). Sve u svemu, ovo nije kraj ovogodišnjeg izdanja – u nedjelju, 28. veljače, u London dolazi drugih trideset polaznika na nova dva tjedna uzbudljivog putovanja kroz svijet glazbe.