Browse By

R.E.M najavili novi album


Pjevač Michael Stipe, gitarist Peter Buck i basist Mike Mills su upravo priveli kraju snimanje 15. studijskog albuma koji će Warner Bros Records, za Hrvatsku Dancing Bear, objaviti tijekom proljeća sljedeće godine.
Grupa se ponovno udružila s Grammyjem nagrađenim producentom Jaknifeom Leeiem s kojim su surađivali na uspješnom posljednjem albumu  ‘Accelerate’. Rad Jacknife Leeja zapažen je i na albumima grupa U2, Snow Patrol, The Hives, Kasabian, The Editors i Bloc Party.

Nadolazeće izdanje snimano je u New Orleansu u Music Shedu te u Berlinu u slavnom Hansa Studiju u kojem je skuhano nekoliko legendarnih albuma uključujući i ‘Heroes’ Davida Bowieja,Achtung Baby’ U2a te ‘Lust for Life’ Iggyja Popa.t for Life, were made. Dodatno nasnimavanje kao i miksanje  dovršeno je glasovitom Blackbird Studiju u Nashvilleu.
Posljednji studijski album ‘Accelerate’, koji je debitirao na 2. mjestu Billboardove Top 200 liste , bend je objavio 2008. S tog albuma izbačena su  3 hit singla ‘Supernatural Superserious’ ‘Hollow Man’ i ‘Man-Sized Wreath’.
Nakon ‘Acceleratea’ R.E.M. su u listopadu 2009. objavili dvostruki live CD R.E.M. Live At The Olympia’.