Browse By

Quasarr predstavlja novi singl "Sjene"

“Sjene”, novi single poznatog riječkog indie pop benda Quasarr, premijerno će biti emitiran na Soundsetu – Nacionalnoj radijskoj grupi u petak, 1. ožujka točno u 15:20.
Novim singlom Quasarr počinje pripremati put za treći studijski album na kojem će predstaviti svjež, rekonstruiran zvuk benda. Prvi dojam kako će sve zvučati može se dobiti već u sjajnoj nastupnoj pjesmi “Sjene” za čiji miks i mastering su zaslužni Kevin Paul (dugogodišnji Muteov suradnik, radio na albumima Nicka Cavea & The Bad Seedsa, Depeche Modea, Mobyja, MGMT-a, R.E.M.-a, Goldfrapp…) i Jay Frigoletto (radio sa INXS, Oasis, Alice In Chains, Blnodie…).
Usporedo s premijerom single “Sjene” Quasarr kreću sa svirkama. Prva je planirana upravo u petak u ljubljanskom Kinu Šiška. Zagrebačka publika imat će ih prilike vidjeti 16. svibnja u Tvornici kulture.
Quasarr je nastao početkom 2000. godine kada bilježi svoje prve nastupe svirajući repertoar dijelom autorskih pjesama i obrada. Nakon toga daje naglasak isključivo autorskom radu te snima niz demo materijala i nastupa po važnijim klubovima u u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Puli, kao i u Sloveniji. Prekretnicu predstavljaju nastupi u polufinalu i finalu projekta “Inkubator – Aquarius Records” u zagrebačkom klubu Aquarius koji bend etabliraju u glazbenim krugovima i pred publikom. Drugim mjestom na festivalu bend je predstavio novi prepoznatljivi zvuk i zadobio interes izdavača. Od 2004. sve kreće iznova i to u novoj postavi, uz stari autorski duo Frank – Štok. Prvi single, “Ti”, s albuma prvijenca, tada je bio najizvođenija pjesma godine na mnogim radio postajama u državi i lansirao bend među najtraženije nove izvođače. Sličan uspjeh ponovio je i single “Propaganda” s drugog istoimenog albuma objavljenog 2010. godine.
U posljednjih nekoliko godina grupa Quasarr svirala je na većini regionalnih festivala, dijeleći pritom pozornicu s imenima kao što su Morcheeba, Klaxons, Skunk Anansie i mnogi drugi.