Browse By

Prvi zagrebački samostalni nastup Diyale

Nakon 10 godina glazbenog stvaralaštva, dobitnica Zlatne koogle 2009. godine za najbolju izvođačicu, ekstravagantna MC/ pjevačica iz Varaždina Diyala prvi će put samostalno nastupiti u Zagrebu u klubu Sirup 12. ožujka 2009. godine. Zagrebačka publika imat će priliku vidjeti jedinstven, apstraktni scenski nastup kojim zapoćinje nova etapa u Diyalinoj domaćoj karijeri.
Diyala je dobila priznanje hrvatske javnosti osvajanjem nagrade Zlatna Koogla u kategoriji “Izvođačica godine”. Prvi puta nakon osvajanja nagrade će se predstaviti samostalno na pozornici!
diyala2
Diyala je kraljica balkanske alternativne scene i dobitnica Zlatne Koogle 2009. za najbolju izvođačicu godine u Zagrebu
Zagrepčane očekuje nešto potpuno drugačije: originalan live nastup, neusporediv s nastupima ostalih ženskih vokala u regiji, energičan i maštovit, uz apstraktan zvuk mješavine glazbenih stilova i kantautorskih tekstova na engleskom jeziku. Atmosferu će dodatno ugrijati DJ Phillipe (Confusion) I DJ Kexie.
Diyala je 2005. godine gostovala na drugom albumu Ede Maajke “No sikiriki” pjesmom “Down”. Nastupajući kao predgrupa Ede Maajke stekla je veliko scensko iskustvo. 2006. godine izdaje svoj prvi singl “Raw” koji je čak 20 tjedana bio na prvom mjestu u emisiji “Briljanteen” , a uskoro je i premijerno prikazan na MTV Adria. Od toga dana bilježi velik uspjeh u Sloveniji. Nastupila je u svim poznatim slovenskim klubovima i na svim većim festivalima…