Browse By

Prva najava izvođača na Dimensions festivalu 2014.

Pripreme za treći Dimensions festival idu tako dobro da nismo mogli čekati a da ne podijelimo s vama neke od izvođača koji će nastupiti na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule od 27. do 31. kolovoza 2014..
Prva najavljena imena Dimensions festivala 2014.su: Caribou live, Jon Hopkins live, Gilles Peterson, Mala live, Vakula, Om Unit, Ebo Taylor, John Wizard
Jedan od vrhunaca festivala svakako će biti nastup jedinstvenog Cariboua, poznatog nagrađivanog kanadskog glazbenika i producenta koji djeluje i pod imenima Manitoba i Daphni, miljenika hrvatske publike koji na Dimensions dolazi sa bendom s kojim je nastupao i kao predgrupa na posljednjoj europskoj turneji  Radioheada.
Na Dimensions dolazi i Jon Hopkins, britanski glazbenik i kompozitor nominiran za Mercury Prize i Ivor Novello Awards koji je surađivao s imenima kao što su Herbie Hancock, David Holmes i Imogen Heap, a čiji je fan i legendarni Brain Eno. Zidovi tvrđave Punta Christo ponovo će odzvanjati zvukovima kvalitetne house glazbe:  prvi predstavnik žanra, Vakula, stiže nam iz Ukrajine.
Elektičnom line upu pridružuje se i utjecajni glazbenik Mala, poznat po projektima Digital Mystikz i Mala in Cuba, zatim inovator afrobeata Ebo Taylor, južno-afričke perjanice John Wizards i legendarni Gilles Peterson.
Dimensions festival ponovo se udružio s nekim od najinovativnijih izdavačkih kuća kao što su Hessle Audio, L.I.E.S,  Eglo Records i Leisure System koje na tvrđavu Punta Christo donose najbolje od svojih renomiranih kataloga.
Otvorenje Dimensions festivala u pulskoj Areni 27. kolovoza 2014.
 
Dvije tisuće godina star amfiteatar ponovo će biti savršena kulisa za koncert otvorenja trećeg po redu Dimensions festivala 27. kolovoza čiji će izvođači biti objavljeni početkom 2014. Uspjeh koncerta otvorenja Dimensions festivala 2013. u Areni na kojem su nastupili Bonobo, Mount Kimbie, Portico Quartet i Andrew Ashong dodatna je motivacija za organizaciju još jedne jedinstvene glazbene poslastice.
Za potpuniji dojam zaista posebnog Dimensions festivalskog iskustva možda najbolje da pogledate novi službeni video:
http://www.youtube.com/watch?v=hyIhF8MUuqg&feature=youtu.be
Dimensions festival ponovo nominiran za UK i European festival awards
Nakon nominacija za najbolji novi festival i najbolji festival europskog kontinenta 2012., Dimensions festival ušao je u drugu fazu s ponovnim nominacijama: za najbolji europski festival 2013. na UK Festival Awards, te za najbolji mali festival na European Festival Awards.
Povoljnije ulaznice za treći Dimensions festival za posjetitelje iz Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije biti će u prodaji početkom 2014.
Za više informacija o Dimensions festivalu posjetite:
www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival