Browse By

Primal Scream na ROKAJ Festu!

Da je Hrvatska uistinu postala gotovo nezaobilazna lokacija za gotovo sve što u glazbenom smislu nešto danas znače, svjedoči i potvrda dolaska kultnih alt rockera iz Glasgowa – Primal Screama. Bend koji je osnovan 1982., a mainstream scenom žari i pali od 1991., kada je na tržište stigao njihov ključni album “Screamadelica”, nastupit će početkom srpnja kao headliner ovogodišnjeg ROKAJ Festa na zagrebačkom Jarunu.
Pod vodstvom Bobbyja Gillespieja, Primal Scream je izdao devet albuma, koji su prodani u više od deset milijuna primjeraka. Tijekom godina koketirali su s nebrojenim žanrovima – rock’n’rollom, rokabilijem, elektronikom, psihodelijom, plesnom “madchester” glazbom, a na svom posljednjem albumu “Beautiful Future” većinu spomenutih žanrova su uspješno pomiješali.
Uz višestruke nominacije za Brit Awards, suradnju s Kate Moss, Robertom Plantom, Chemical Brothers i Georgeom Clintonom, autorstvo naslovne pjesme “Trainspottinga”, ovaj je bend poznat i po problemima s drogom. Nedavno je Steven Van Zandt, gitarist Springsteenovog E Street Banda izjavio da bi Primal Scream zasigurno bio najbolji bend na svijetu, kada bi se njegovi članovi skinuli s droga.
Ipak, neki kažu da bez droge nema umjetnosti, a obožavatelji Primal Screama iz Hrvatske i okolice će ionako, bez puno razmišljanja, iskoristiti jedinstvenu priliku da “kod kuće” vide svoj omiljeni bend.
(RTL)