Browse By

Marko Nastić u Sirupu

Broj jedan u Srbiji, uvijek je rado viđen gost u Hrvatskoj. Elektronsku scenu očarao je nevjerojatnom tehnikom miksanja, kao i svojim prepoznatljivim zvukom. Zato nije ni čudno da su se njegova izdanja našla u torbama najboljih svjetskih dj-eva, te da je on sam nastupao sa svim velikim techno imenima diljem svijeta.
Još kao tinejdžer bio je fasciniran sintisajzerima i ritam mašinama, pa je bilo i za očekivati da će mu se elektronska glazba uvući pod kožu. Ljubav prema glazbi stekao je boraveći s ujakom u CD shopu, a već sa 16 godina bio je rezident u jednom beogradskom klubu. 1996. Godine s Dejanom Miličevićem osniva organizaciju Teenage Techno Punks. Svjetsku slavu stekao je družeći se s najboljim slovenskim DJ-ima Umekom i Valentinom Kanzyanijem koji su kao producenti, igrali ključne uloge u njegovim počecima i promociji na internacionalnoj sceni. Uvijek naglašava podršku koju dobiva od DJ Rusha.
Marko Nastić je 2002. počeo ekskluzivno izdavati svoju glazbu za Recycled Loops i Earresistible Musick  za koje je izdao brojna izdanja poput „Devil in My Pants“, „Let’s Get High“, „Miles And More“, „The Return Of Evil Dick Ninja“ i „Sexy EP“. Sa ovim izdanjima Marko je postigao veliki svjetski uspjeh kao producent. Krajem 2004. lansirao je svoj vlastiti label Recon Warriors, koji je prvi takav techno label u Srbiji, a poslije je započeo i s radom na labelima Recon Light i Traffica. Na ovim labelima mogu se naći imena poput Dejana Miličevića, Leona, Kobaje, Umeka i Valentina Kanzyanija.
Ovaj vrhunski DJ svjetske reputacije na velikim floorovima razbija i dovodi publiku do delirija, dok na malim floorovima svira za „ekipu“.  Upravo takvu, intimniju vrstu glazbe, možemo očekivati i u Sirupu (22.05.).
Ništa manje zanimljiv, nije ni drugi DJ koji nam „u kompletu“ dolazi s Nastićem – Marko Milosavljević. Stalni suradnik Nastića, od svoje 17. godine nastupa kao DJ. Aktivno se bavi glazbenom produkcijom, snimanjem zvuka, a sve je to potkovano akademskim znanjem. Milosavljević studira obradu zvuka i slike u Beogradu. Nakon vrlo uspješnog debija 2004. godine u Sava Centru, pridružuje se organizaciji “Teshka Mashineria”, a nakon toga dobiva više rezidencija. Ono što ga je izdvojilo od ostalih mlađih Dj-eva je potpuna posvećenost glazbi i kontinuirano eksperimentiranje različitim stilovima elektronske muzike. Radio je nekoliko remikseva za popularnu CD kompilaciju „Belgrade Coffe Shop“, izdavačke kuće B- 92. Zadnji remix za tu kompilaciju pod imenom Wilderness, snimio je prošle godine.
Marko Nastić u Sirupu – 22.05.2009 – Sirup, Zagreb
Marko Nastić, Marko Milosavljević, Sergej