Browse By

Preminuo francuski DJ i producent Didier Sinclair

Francuski DJ i producent Didier Sinclair preminuo je u Parizu nakon kratke i teške bolesti, objavili su njegovi obožavatelji. Zbog zdravstvenih problema u rujnu je odgodio sve svoje nastupe i usredotočio se na snimanje novog albuma. Povratak u klubove najavljivao je za proljeće, ali to, nažalost, nije doživio. Didier je svoju karijeru počeo 1982. na francuskoj radio postaji NRJ. Prve nastupe imao je 1987. i jedan je od prvih DJ-a koji je puštao house glazbu. U Pariz se s juga Francuske doselio 1991., a 1998. počeo je producirati albume.Posljednjih godina imao je emisiju na francuskom radiju FG koja se emitirala četvrtkom navečer.
Prvi veliki uspjeh kao producent postigao je 1999. singlom “Groove 2 Me” te godinu dana kasnije uspješnicom “Lovely Flight” koja je prodana u više od 50.000 primjeraka diljem svijeta.
Didier je bio jedno od najjačih imena francuske DJ scene, a nastupao je u klubovima diljem svijeta gdje je uvijek bio rado viđen. Posljednji singl “Feel The wave” izdao je u travnju, 2007. Posljednji veliki nastup imao je u kolovozu, u klubu Amnesia na Ibizi.
Najbliže Hrvatskoj, Didier je 2005. nastupio u klubu Ambasada Gaviolli u Izoli (Slovenija). Proteklih mjeseci završavao je novi album koji bi uskoro trebao ugledati svijetlo dana. (Izvor: Večernji list)
Povratak…