Browse By

Preko 40 brodova plovit će u jubilarnoj, desetoj floti Outlook festivala

Nezaobilazan dio Outlook festivala su već dobro poznate zabave na na morskim valovima s nekim od najboljih svjetskih hip-hop, dub, reggae, drum & bassa, dubstep DJ-a, MC-a, soundsystema. Više od deset brodova dnevno će isplovljavati iz pitoreskne luke s tvrđave Punta Christo, s početkom u četvrtak u podne, pa sve do nedjelje, što za posjetitelje znači satove plesa nasred pučine i intima daleko od obale. Naime, brodovi će danonoćno ploviti prekrasnom obalom pulskog zaljeva i Nacionalnog parka Brijuni. Limitirani broj karata za svaki brod je dostupan samo uz festivalsku kartu, a u prodaji su na sljedećem linku. Kapetani brodova su vodeća imena na sceni bass glazbe, među kojima treba istaći Deep Medi, Shogun Audio, Swing Ting, Just Jam, Metalheadz….Detaljan raspored brodova pogledajte ovdje.
Buran početak možemo očekivati zahvaljujući B2B “dream team”; TQD s Royal T, Flava D i DJ Q koji preuzimaju kormilo nad prvim brodom na pučini. Nakon njih slijede Scotch Bonnet koji donosi sa sobom Mungos Hifi sound system i Charlie P, rezervirani za pustolovan četvrtak popodne. Za ljubitelje hip hopa smo ukrcali Diplomats of Sound, rappera iz Queensa Pharoahe Moncha, Jehst i The Mouse Outfi. Grime kolektiv će povesti svu svoju ekipu na brod; Elijah & Skilliam, Swindle, Murlo, Champion uključujući i MC Seriousa kao domaćina. Dub Smugglers su pozvali SoomT i Gardna, a predstavnik junglista će biti Congo Natty s prestižnom ekipom Iron Dread, Nanci, Lady Chann i Mad Professor. Swamp 81 brod predvodi Loefah, s Paleman, Lamont i Chunkyjem, ne smiju se sigurno propustiti ni b2b zvijezde kao Chimpo s Palemanom, Lamont i stari prijatelji Grandmixxer, Killa P i Black Josh. D’n’B kreće veselo s obzirom na najavljen nastup Collectivea crew s Randallom, DLR-om, Onsetom i Mc Fokusom. Četvrtak na moru zatvara Resident Advisor s The Bug, Flowden, Riko Dan plus Madam X.
Petak je rezerviran za već okrunjene u svijetu duba, grimea, rootsa, reggae, bassa, startajući ekipom iz Manchestera Swing Ting; uz afrobeat ritam s Murlom, Amy Becker, Equiknoxxom, Samrai, Plattom, Joey B & Foxom, Gentleman’s Dub Clubom, Adrian Sherwoodom, Stand High Patrolom, uz potporu vokalistica Eve Lazarus i Parly B. Dan Shake će nastupiti kao predstavnik festivalskog brata Dimensions, zajedno Dimensions Soundsystem ekipom. Još obiteljskih vibri stiže zahvaljujući Sub Dubu i old school dubu uz pomoć Horace Andyja, Iration Steppas, Murray Mana i Sinai Sound’s Chefa. Starwarz x Dispatch brod vode Marcus Intalex, Signal, Kyrist, dok Alix Perez b2B sa Skeptical donosi heavy bass iz 1985. Max X i njezina Kaizen ekipu očekujemo na brodu prvi puta, Metalheadz će isploviti s Goldie b2b s Ant TC1 što će sigurno za Headze biti značajan trenutak. Radar Radio se drugu godinu vraća iz Londona s ekipom talenata uključujući Sir Spyro, Amy Becker, Mungo i Jetsss, i LEVELZ ekipa iz Manchestera. Petak će završiti u velikom stilu s Contactom uz Ivy Lab, Truth i Youngstu.
Raspored za subotu je jednako masivan počevši s Crucastom predstavljajući P Money, Uprise Audio, Warning i Keeping it Grimey. The Shogun Audio brodom će kormilariti Icicle i prijatelji, Critical Sound ekipa (Enei, Kasra & Ivy Lab), ponovno ove godine i legendarni Deep Medi (inače rasprodan u minuti prošle godine) kao i glavni akteri Outlooka; Mala, Commodo, Jack Sparrow, Gantz. My Nu Leng dovodi također ekipu na palubu, Just Jam energično sa Zed Biasom, Murlom i Grandmixxerom, dok UK hip hop dolazi s High Focus Records ekipom Fliptrix, Dirty Dike, Ed Scissor, i ostali rezidenti tog labela. Deep, Dark & Dangerous predstavljaju Truth, Youngstau i District Motive na svom bass brodu. Subotnji zalazak sunca je rezerviran za Dub Stuy s Iration Steppas, Murray Man, Doctor Jeep, Von D & Rider Shafique.

Finalni dan otpočinje s dubstep fanaticima FATKIDONFIRE, koji sa sobom dovode i J:Kenzoa, Jack Sparrowa. Big Zuu i Ets i dame Madam X, Nidia Minaj & IAMDDB. Dub Phizix & Strategy organiziraju Well Good boat party, na Channel One brodu se svira samo roots i dub, a osim toga Pressure najavljuje set s The Bugom i vrhunskim live nastupima Lady Chann, Miss Red i Riko Dan. Bladerunnaz x RE:SET dovode Icicle & Skittles plus goste iznenađenja. Hatcha, dio Outlook ekipe od prvog dana, je okupio posebnu ekipu za deseti rođendan; Loefah, Plastician, Mighty Moe, tako da očekujte nostalgične i festivalske hitove. Na brodu Ministry of Sounds/No Requests ćemo čuti garage zvuk, a za DJ pultom su Zed Bias i Matt Jam Lamont. Kahn&Neek su headlineri na Bandulu brodu, s Boofy & Hi 5 Ghost. Zadnje spomenuti, ali ne i manje važni će biti Randall, Kenny Ken i Josey Rebelle.
Ovogodišnje izdanje ima najutjecajniji line-up do sada s obzirom na to da se može pohvaliti legendarnim imenima kao što su Dizzie Rascal, Dawn Penn, Goldie, Wiley, Hatcha, Giggs, Congo Natty, DJ Shadow Horace Andy, a među njima će nastupiti i svježe snage iz svih dijelova svijeta.
Regionalne festivalske ulaznice po cijeni od 660 kn i ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 325 kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mjestima diljem zemlje.