Browse By

Drum prvaci na Mainu i nova EXIT pozornica Cockta Beats&Bass!

EXIT Ljeto ljubavi je službeno počelo u sjajnoj morskoj atmosferi novim Sea Star festivalom u Umagu, a sinoć je otpočeo i treći po redu Revolution festival u Temišvaru i trenutno smo na pragu jednog od najiščekivanijih glazbenih događaja u Europi – EXIT festivala! Pored imena među kojima su Killersi, Years & Years, Liam Gallagher, Jason Derulo, Roisin Murphy, Rag’n’Bone Man i drugi, na Tvrđavi će gruvati i nadaleko poznati bass program glavne pozornice festivala, na kojoj se već najavljenim zvijezdama Foreign Beggars i Noisia s “Outer Edges” spektaklom, pridružuju i legendarna britanska četvorka Bad Company UK, nizozemski bass majstori Black Sun Empire i mladi producent i DJ Funtcase! Svježa podrška čuvenom bass programu Exita dolazi u ruhu nove pozornice festivala, Cockta Beats&Bass, koja će predstaviti najbolje bass, ali  i rap i hip-hop izvođače! Dvije utjecajne novosadske organizacije, drum&bass heroji i tvorci legendarnih Šurenje i SHURIKEN događaja, Drop Sensei, kao i organizatori sada već kultnih hip-hop party-a CAKE Beats, bit će domaćini programa na novoj festivalskoj pozornici, a pridružit će im se i ostale domaće i regionalne organizacije i izvođači.

Drop Sensei zaduženi su za program dva dana na novoj Cockta Beats&Bass pozornici te će program u četvrtak, 6. srpnja i u nedjelju, 9. srpnja predvoditi predstavnici Blackout etikete, Merikan iz Napulja, beogradski drum’n’bass kolektiv Codex, zatim tvorci kompilacije “Mirror Universe” izdane na etiketi „Eatbrain“ Splash Heads, smederevski bass izdanak Nemy, ali i domaćini pozornice Drop Sensei.  Njima će se u četvrtak i nedjelju pridružiti i MC Bojah, Fokus, Kritik, Rcallz, United Noise, Massivity, Dbanshee, Revibe i Vu Skeng. Novosadska organizacija CAKE Beats poznata po predstavljanju i selekciji najmodernijih tendencija u suvremenom hip-hopu u petak, 7. i subotu 8. srpnja ugostit će odličnog beatmakera i člana jednog od najvrelijih producentskih kolektiva 808 Mafia, Gežina, kao i predstavnike novog vala novosadskog hip-hopa, Kliku. Njima će se pridružiti i jedan od najboljih repera koje je Novi Sad iznjedrio, predstavnik Bassivity Digitala, Riga Dri, ali i zagrebački hip-hop klan KUKU$. Na novoj Cockta Beats&Bass pozornici u okviru Cake Beats večeri nastupit će i Vatra, DJ sastav iz Beograda koji je nedavno proslavio svoj šesti rođendan, vrhunski splitski DJ Vrh, zagrebačka klupska večer posvećena underground zvuku Trapez, maestri na gramofonima DJ Laki i DJ Rokam ujedinjeni u Friday Swag, kao i najtvrđi momci novosadskog asfalta, Pushta G, Janchezz i domaćini Rasheed & Yeah Left.
Tražena akcija 4+1 samo do ponedjeljka, 5. lipnja!
Omiljena “4+1” akcija fanova EXIT festivala trajat će još samo do ponedjeljka, 5. lipnja, i u njoj društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobiva na poklon.  Akcija se odnosi na ulaznice za cijeli festival, bilo da su to četverodnevna ili petodnevna za EXIT, trodnevna za Sea Dance ili EXIT Avantura ulaznica koja objedinjuje ova dva festivala u Novom Sadu i Budvi.