Browse By

PREDSTAVLJEN STUDENT DAY FESTIVAL 2014

Povijesni, bivši Titov brod Galeb danas je ugostio nadolazeći riječki Student Day Festival. Upravo će Galeb kao i osvijetljene dizalice riječke luke biti kulisa najvećeg studentskog okupljanja u regiji.  Ovogodišnji., peti po redu, SDF  očekuje nas  30. i 31. svibnja na lokaciji bivšeg Export drva – Delta, a tisuće mladih zabavljat će vodeći hrvatski i regionalni glazbenici na dvije pozornice. Osim bogatog glazbenog programa očekuju nas brojni kulturni, zabavni i sportski sadržaji hrvatskih i svjetskih umjetnika.
 
 “Za ovogodišnje jubilarno peto izdanje Student Day Festivala pripremili smo program na dvije pozornice, uz nastupe vise od 30 izvođača koji će zadovoljiti sve glazbene ukuse. Tu su i razna kulturna te sportska događanja stoga pozivam sve željne dobre zabave da nam se pridruže.“– izjavio je Aron Grubešić ispred organizacije festivala.
 
Glazbenici Darko Rundek ,Neno Belan, Edo Maajka, grupe Pendulum, S.A.R.S., Vatra, Darkwood Dub, Postolar Tripper, Morso, Genova, my Buddy Moose, Kawasaki 3p izvođači su čiji će zarazni ritmovi ugrijati veliku pozornicu Student Day Festivala 2014. Brojna popratna događanja poput Ri Rock Festivala, Međunarodnog studentskog filmskog festivala, tjedna kulture, Chikaz Fitness festivala i brojnih drugih zabavnih aktivnosti, odličan su izbor za vesele proljetne dane.
Predstavljanju festivala pridružili su se i glazbenik Neno Belan, dogradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin i predstavnik lučke uprave Rijeka Goran Lajnert, a ispred festivala ukratko su se predstavili Ivan Roje i Aron Grubešić projektni menadžeri festivala.
 
“Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci još jednom se pokazao jednim od najuspješnijih zborova u jugoistočnoj Europi. Iznimno sam ponosan na njihov angažman, kako u brzoj i učinkovitoj organizaciji za prikupljanje humanitarne pomoći poplavljenim područjima, tako i na organizaciju Student Day Festivala koji grad Rijeku svrstava u jedno od najvažnijih festivalskih odredišta u regiji. “ – izjavio je rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin.