Browse By

Predstavljamo Armin Van Buuren

Armin je rođen 25. prosinca, 1976. godine u gradu Lieden, u Nizozemskoj. Oduvijek je bio fasciniran glazbom, a već s 14 godina kupuje svoj prvi sampler, posuđuje očeve klavijature te počinje stvarati glazbu. Njegova fascinacija proizlazi iz činjenice da mu je otac imao kvalitetan te raznolik glazbeni ukus, a glazba nije strana ni ostatku obitelji. Armin je poznat je po iznimno bogatoj produkciji, a sam početak pripao je “trance anthem” hitovima kao što su “Blue Fear”, “Touch Me” i “Communication”.
Kratke crtice iz njegova života:


U 6om mjesecu Armin van Buuren, Maykel Piron i  David Lewis su osnovali label Armada Music koji je danas jedan od najjaćih labela za elektronsku glazbu
30. travnja 2011, Van Buuren je imenovan časnikom Reda Oranje-Nassau za  zasluge u nizozemskoj glazbenoj industriji. Te godine je također dobio  ključeve grada Leidena od gradonačelnika, te je bio i broj 2 na DJ Mag Top 100 DJ listi ispod Davida Guette.

2. ožujka
2013 Van Buuren je najavio  njegov peti studijski album, Intense, koji se treba objaviti 3. svibnja 2013. Prvi singl sa albuma, “This Is What It Feels Like”,  u suradnji sa kanadskim glazbenikom  Trevorom Guthriem, objavljen je 5. travnja.
Singl je bio uspješan te je nominiran za Grammy što ga je učinilo 4tim trance imenom kojem je to pošlo za rukom. Te godine je također objavio i Armin Only;Intense, 12 sati samostalnog DJinga.

30. travnja 2013 na Queens day Armin je doživio najveću čast te  ga je za vrijeme njegova seta posjetila neplanirano kraljevska obitelj.   U 10 om mjesecu iste godine Armin je morao predati naslov najboljeg DJ-a svijeta Hardwellu koji je to potpuno zaslužio.

Na radost svih nas dijelimo vam još karata za Ultra Europe! Sve što trebate napraviti je napisati nam pjesmicu,haiku ili zašto baš vi morate dobiti kartu za Ultru te poslati na ivan@brija.com ili na facebook.