Browse By

Povratnički pohod The Bambi Molestersa rezultirao je lovorikama ovjenčanom 2010. godinom!


Sve je krenulo još u ljeto 2009. kada su The Bambi Molesters prvim singlom i video spotom ‘As the Dark Wave Swells’ najavili svoj povratak na domaću i inozemnu glazbenu scenu. U svibnju je single ‘As the Dark Wave Swells’ osvojio najprestižniju domaću glazbenu nagradu Porin u kategoriji ‘Najbolja instrumentalna izvedba’.
Povratnički album ‘As the Dark Wave Swells‘ i njegova dvovečernja rasprodana koncertna promocija održana u zagrebačkom &Td-u uvršteni su na vrh domaće glazbene top liste u raznim tiskanim i online izdanjima.
Album ‘As the Dark Wave Swells’ je početkom veljače u CD i LP varijanti objavio Dancing Bear Records, a koji mjesec kasnije za europsko tržište objavila ga je kultna njemačka etiketa Glitterhouse.
Nakon izlaska albuma i domaći i strani mediji bili su složni u jednom – da su The Bambi Molesters nakon višegodišnje stanke isporučili vrhunski materijal. Istovremeno najčitaniji domaći glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš je u Jutarnjem listu zaključio kako su The Bambi Molesters ‘najbolji hrvatski bend’
Prema sudu jednog od najpopularnijih britanskih glazbenih časopisa Q magazine The Bambi Molesters svrstali su se među najbolje svjetske surf bendove ikad, a domaći Jutarnji list ih je velikim naslovom na duplerici progalsio ‘Lučonošama svjetskog popa u Hrvatskoj’!
Nakon izlaska albuma, The Bambi Molesters su odsvirali bezbroj koncerata u Hrvatskoj i regiji, bili su jedne od glavnih zvijezda na festivalima T Mobile Inmusic i Exit.
Kao kruna na kraju godine, sigurno je rasprodani londonski kultni klubu Luminaire gdje su The Bambi Molesters pred brojnom i oduševljenom publikom održali koncert 11. prosinca. Tim koncertom, The Bambi Molesters otvorili su si vrata na najjačoj i najzahtijevnijoj glazbenoj sceni.
The Bambi Molesters trenutno uživaju u zasluženom odmoru, a nakon toga kreću na proljetnu turneju gdje će ih pratiti The Penny Black Remedy, grupa s kojom su zasjali u Londonu
I za sam kraj ove priče o stvarno iznimno uspješnoj godini za The Bambi Molesters, možemo najaviti kako će krenuti u realizaciju koncertnog filma na DVD-u o ovoj najuspješnijoj surf grupi na svijetu.
CD i LP U PRODAJI, A PO NAJPOVOLJNIJOJ CIJENI POTRAŽITE U VAŠIM DANCING BEAR SHOPOVIMA:
ZAGREB – Gundulićeva 7 (tel.01 48 30 850)
maloprodaja.zagreb@dancingbear.hr
SPLIT – Dioklecijanova 6 (tel. 021 344 309)
maloprodaja.split@dancingbear.hr
OSIJEK – Trg A.Starčevića / Pothodnik (tel. 031 203 320)
maloprodaja.osijek@dancingbear.hr