Browse By

MTV odabrao najbolje u 2010. godini!


Regionalni MTV je odabrao najbolje regionalne spotove i izvođače u godini koja je za nama. U okviru svojih redovnih godišnjih top lista, MTV je napravio odabir spotova i pjesama koje je najvše emitirao tijekom cijele godine.
Godišnju listu najboljih 20 lokalnih video spotova iz cijele Adria regije MTV je formirao na osnovu ukupnog broja glasova i komentara publike na regionalnim MTV siteovima koji su pristizali tijekom čitave godine, kao i na osnovu broja tjedana koje je pjesma provela prva na top listi i koliko je tjedana ukupno bila na listi.
MTV Domaćica
Na godišnjoj MTV Domaćici, listi najboljih regionalnih spotova, među prvih 20 našli su se Gramophonedzie, Dubioza kolektiv, SevdahBABY, Zemlja gruva, Laka, Connect, Leeloojamais, Edo Maajka, Gibonni, Kandžija, Elementa, Letu Štuke, Nipplepeople, Bei The Fish, DMP, Gušti, The Orange Strips, Emkej, Eye Cue i Bolesna braća.

1 GRAMOPHONEDZIE – WHY DON’ T YOU
2 DUBIOZA KOLEKTIV – WALTER
3 CONNECT – ŠTA ME CEKA
4 LAKA – BRKO
5 LEELOOJAMAIS – STILL I TRY
6 ZEMLJA GRUVA – NAJLEPŠE ŽELJE
7 EDO MAAJKA – OVE GODINE
8 GIBONNI – ŽEÐAM
9 SEVDAH BABY ft.ŠOBAJA – 3 POLJUPCA
10 KANDŽIJA – KRIZA
MTV Top 20
MTV je i u drugim žanrovima i kategorijama odabrao najbolje. Pobjednik MTV Top 20 liste koja donosi pregled najnovijih spotova svjetske produkcije je Lady Gaga sa pjesmom Telephone. Godišnja MTV Top 20 lista ove godine obiluje debitantima koji su globalnu slavu stekli u 2010. godini. Justin Bieber, Kesha, B.O.B. i Bruno Mars su samo neki od izvođača koji su obilježili prethodnu godinu, a za koje s ponosom možemo reći da ste ih prvo vidjeli na MTV-ju i da su bili predstavljeni kao MTV Push izvođači. Osim Lady GaGe MTV Top 20 listu obilježili su Eminem i Rihanna.

1 LADY GAGA – TELEPHONE
2 EMINEM ft. RIHANNA – LOVE THE WAY YOU LIE
3 JUSTIN BIEBER ft. LUDACRIS – BABY
4 B.O.B. ft. HAYLEY WILLIAMS – AIRPLANES
5 LADY GAGA – BAD ROMANCE
6 SHAKIRA – WAKA WAKA
7 K’NAAN – WAVIN’ FLAG
8 EMINEM – NOT AFRAID
9 MIKA – KICK ASS
10 USHER – DJ GOT US FALLIN’ IN LOVE
MTV Dance Floor Chart
David Guetta je apsolutni vladar MTV Dance Floor Chart liste u 2010. godini. Da li sa svojim singlovima, pjesmama u kojima gostuje, ili onim koje je producirao, Guetta je bio nezamjenjiv i neizostavan dio DFC liste. On se našao i na trećem mjestu po ukupnom broju emitiranih spotova u 2010. godini. Ako računamo sve pjesme u kojima se Guetta pojavljivao ove godine na prvom mjestu DFC liste je proveo 19 tjedana! Guetta je preko 50 tjedana proveo na listi sa svojim singlovima.

1 DAVID GUETTA ft KID CUDI – MEMORIES
2 GRAMOPHONEDZIE – WHY DON’T YOU
3 FLO-RIDA ft. DAVID GUETTA – CLUB CAN’T HANDLE ME
4 STROMAE – ALORS ON DANSE
5 INNA – SUN IS UP
MTV Hip Hop Chart
Neprikosnoveni vladar Hip Hop liste u 2010. godini bio je Eminem. Na MTV Hip Hop listi Eminem je proveo 47 tjedana sa tri svoja singla i dva singla koje je snimio sa Drakom i Lil Waynom. Eninem je sa svim spomenutim singlovima na prvom mestu Hip Hop Charta proveo fantastična 24 tjedna i zato su mu zaslužno na godišnjoj MTV Hip Hop listi pripala čak 4 mjesta!
1 EMINEM ft. RIHANNA – LOVE THE WAY YOU LIE
2 B.O.B. ft. HAYLEY WILLIAMS – AIRPLANES
3 KID CUDI – PURSUIT OF HAPPINESS
4 TIMBALAND Ft. NELLY FURTADO – MORNING AFTER DARK
5 LIL WAYNE ft. EMINEM – DROP THE WORLD
MTV Rock Chart
1 30 SECONDS TO MARS – CLOSER TO THE EDGE
2 LINKIN PARK – THE CATALYST
1 PARAMORE – CAREFUL
3 BON JOVI – SUPERMAN TONIGHT
4 GREEN DAY – LAST OF THE AMERICAN GIRLS
5 RAMMSTEIN – HAIFISCH
30 Seconds To Mars je bend koji je definitivno bilo nemoguće ignorirati u 2010. godini. Bend je sa dva singla u protekloj godini proveo 24 tjedna na MTV Rock Chart listi. Pjesma Closer to The Edge je sa 259 emitiranja među 10 najemitiranijih pjesama na MTV kanalu. Slijedeći je Bon Jovi koji je sa pjesmama What Do You Got i Superman tonight na listi proveo ukupno 22 tjedna. Na trećem, zasluženom mjestu, nalaze se Linkin Park, sa 17 tjedana provedenih na MTV Rock Chartu.
Kompletne godišnje MTV top liste možete pogledati na adresi http://www.mtv.com.hr/top-liste.