Browse By

Potvrđeno gostovanje Shapeshiftersa u Aquariusu na Zrću

Rezidenti na Ibizi remiksirali Christinu Aguileru, Mobyja i Georgea Michaela. Nakon nepunih godinu dana, klub Aquarius ponovno će ugostiti najtraženiji house dvojac na svijetu Shapeshifters, ovoga puta u u svojoj morskoj rezidenciji – na plaži Zrće.
Max Reich i Simon Marlin, autori klupskih hitova “Lola’s Theme”, “Back to Basics”, “Incredible” i “Sensitivity” rasplesati će domaću publiku, koju su odavno osvojili, u srcu sezone – 06. kolovoza.
Premda su na klupskoj house sceni kao duo relativno kratko – od 2003. – kada su je njihov hit „Lola´s Theme“ osvojio sva prestižna mjesta na svim svjetskim klupskim i radijskim top listama, Shapeshifters su danas najtraženiji klupski program. Max je 80-ih godina organizirao ilegalne rave partyje, zbog čega je mjesec dana proveo u zatvoru, a s 21 godinu svirao je u klubovima s Carl Coxom i Laurent Garnierom. Kasnije se bacio u producentske vode, te međuostalima, remiksirao Moloko, Faithless i George Michaela. Simon je, s druge strane, bio entuzijastičan promotor housea i DJ koji je osvajao dance podije kasnih 80-ih i 90-ih godina.
2
Aquarius će ponovno ugostiti najtraženiji house dvojac na svijetu
Hit koji je udruženom dvojcu preokrenuo živote bio je inspiriran glazbom koju je jednom prigodom preslušavala Simonova supruga Lola, po kojoj je ovaj klupski hit i dobio ime.
U proteklih pet godina Max Reich i Simon Marlin postigli su mnogo – objavili četiri albuma, desetak singlova koji su pokorili Europu, ali i Ameriku, prošle godine potpisali su za label Defected, a mogu se podičiti i brojnim glazbenim suradnjama s velikanima svjetske glazbene scene.
Remiks Christine Aguilere „Ain’t No Other Man“ našao se na vrhu Billboradove ljestivice dance hitova, a obradili su, međuostalim, i „Flawles“ George Michaela, Mobyjevu „I’m In Love“ te hit Frankie Knucklesa „I’ve Had Enough“. Remiks američke soul i pjevačice gospel glazbe Candi Staton bio je broj jedn na Music Week Club Chart, a „Bleeding Love”  Leone Lewis potvrdio je njihovu slavu u Sjedinjenim državama.
Ova dva velika muzička znalca koji rade underground house sa elementima funka i soula, kojima dodaju nijanse tamnijeg techno doba, danas prozivaju dance fenomenom.
Krajem 2004. godine izdali su svoju prvu miks kompilaciju „House Grooves“ koja je oduševila kritičare, a singl „Back to Basics“ donio im je i nominaciju za najbolji singl na dodjeli nagrada Brit Awards.
U međuvremenu su The Shapeshifters izdali i album “Sound Advice”, kojeg na našim područjima distribuira Dallas Records, te su sa svojim impresivnim spotovima svakodnevno prisutni u “prime time” djelovima svih svjetskih i domaćih tv i radijskih postaja.
Ni četvrti single Shapshiftersa „Sensitivity“ u kojem su surađivali s američkim disco bendom Chic, nije prošao nezapaženo- plasirao se na 40. mjesto Top ljestvice u Britaniji te 20. u Nizozemskoj. Međutim, produkcije iz 2008. – ‘Treadstone’ i ‘Chime’, koje su izdali pod labelom Defected, izazvali su divljenje kritike i publike, koja ih svrstava u sam vrh producentske scene.
The Shapeshifters na svom su posljednjem albumu ‘In The House’ ugostili brojne prijatelje sa scene  s kojima su složili trostruki album, koji traje nešto više od tri sata  Uz jazzy poigravanje Freemasonsa te gostovanje američke vokalistice Barbare Tucker, na CD-ovima su svoje nove remikseve predstavili Bob Sinclair, Axwell, Funkermann, Dirty South, a The Shapeshifters je rearanžirao i neke starije brojeve poput „Lola’s Theme“, „Bad Habbit“ i „Hideaway“. Ovo ljeto The Shapeshifters svirati će po cijeloj planeti, od Kanade i Los Angelesa pa do Poljske i Švicarske, kao i na Nocturnal partyju koji se nalazi u sklopu njihove vlastite izdavačke kuće Nocturnal Groove.
– A kratki predah od svirke u klubu Pacha na Ibiza, gdje su DJ rezidenti, imati će na našoj obali!