Browse By

Potvrđen još jedan izvođač na Tuborg Green Festu 09

Uz Depeche Mode i Ladytron hrvatskoj će se publici na Tuborg Green Festu 09 predstaviti i  MOTOR, duo koji stvara beskompromisnu glazbu i s užitkom razbija sve glazbene restrikcije i zvučna ograničenja. Organizatori Tuborg Green Festa 09 danas su objavili ime još jednog elektronskog eksperimenta  koji će eksplodirati u zagrebačkoj Areni 21. svibnja. Naime, uz Depeche Mode i Ladytron hrvatskoj će se publici predstaviti i  MOTOR.
MOTOR je duo koji stvara beskompromisnu glazbu i s užitkom razbija sve glazbene restrikcije i zvučna ograničenja, a čine ga Mr.Nô,  glazbeni nomad iz industrijskih predgrađa Pariza, i Bryan Black, čiji korijeni sežu u  Minneapolis. Prakticiranje etike punka te elektronske glazbenike čini posebnima, a rezultat je takvoga pristupa glazbi istovremno i grub i neobično melodiozan zvuk, pulsirajući poput teškog stroja, koji ih svrstava u njihovo vlastito stilsko područje.
Trenutna je kreativna baza MOTOR-a u Londonu, gdje je  duo i osnovan 2003. kad su se u glazbenom podzemlju sreli bivši ton-majstor Princea, Brayan Black, i glazbenik s misijom pretvaranja bubnjara u ritam mašinu, Mr.Nô. Nakon što su izdali seriju sirovih, drskih i inovativnih singlova momci su 2006. odlučili ući u studio i snimiti album kojim su stvari doveli do krajnosti – do snage i energije koja se do tada nije čula na plesnom podiju. Njihov je prvi album Klunk bio nešto najodvažnije i najuzbudljivije što su do tada napravili.
Kao paket mračnog prijetećeg groova, izjedajućeg industrijskog bubnja i izgubljene atmosfere nabrijanoga partija koji u glavi nikada ne prestaje, Klunk je donio veličanstveni zvuk  koji „ubija“ na plesnom podiju. MOTOR će svoj novi album Metal Machine izdati tijekom proljeća 2009., a Hrvatska će publika na Tuborg Green Festu 09 provjeriti da li može izdržati taj ubitačni ritam.
Motor
Ulaznice za Tuborg Green Fest 2009 mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketproa, po sljedećim kategorijama i cijenama:
stajanje – 330,00 KN
sjedenje 2. kategorija – 330,00 KN
sjedenje 1. kategorija – 370,00 KN