Browse By

Pokreni se stigao u Hvar i i pokazao kako se vjezba nakon napornih partija

Hvarska riva osvanula je u novom ruhu. Deseci Hvarana i njihovih gostiju u svijet šalju prekrasnu sliku u pokretu. Projekt Pokreni se na najsunčanijem je hrvatskom otoku ukazao na potrebu za vježbanjem i rekreacijom, ali isto tako i na dobrobiti Sunca te njegovoj važnosti za naš život! Uz mlade Hvarane poruku o važnosti svakodnevnog kretanja poslala je i vaterpolo legenda Dubravko Šimenc koji poručuje: “Iznimno je važno vježbati, kretati se i to svakodnevno. Danas smo pokazali kako sve to može biti i besplatno i zanimljivo čak i bez ikakvih pomagala. Pozdravljam projekt i inicijativu te pozivam sve da se pridruže projektu u Zagrebu!”
 
Hvar kao naš najsunčaniji otok idealno je mjesto da se podsjetimo koliko je Sunce bitno u našem svakodnevnom životu. “Sunčeva svjetlost nam podiže optimizam, širi jednu pozitivnu energiju i čini nas sretnijima. Oko devedeset posto vitamina D dobivamo upravo od Sunca. A on je iznimno važan kako za fizičko tako i za mentalno zdravlje. Vitamin D jača kosti, spriječava rahitis i osteoporozu!” – izjavio je kineziolog Marijo Anić Kremić.
 
Grad Hvar i turistička zajednica grada u razvoj sportskih aktivnosti ulažu velike napore. Brojne biciklističke staze iznad grada Hvara pravi su mamac za turiste. Zamjenik gradonačelnika Hvara Fabijan Bronzović ističe: “Grad Hvar obogaćuje svoju ponudu brojnim sportskim sadržajima poput biciklističkih i staza za trčanje. Podržavamo ovaj projekt i drago nam je da su nam se danas pridružili i brojni turisti na vježbanju!”
 
Nacionalni projekt Pokreni se u dva je ljetna mjeseca u četiri hrvatska grada Dubrovniku, Puli, Zadru i Hvaru pozivao građane na aktivniji život. Stručni tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba i nutricionistkinja Karmen Matković cijelog su ljeta na raspolaganju stručnim besplatnim savjetima svim zaintereserianim na službenoj web stranici projekta www.pokrenise.hr.
 
U četvrtak, 29. kolovoza u 09.30 sati građani Zagreba i brojni turisti imati će priliku biti dijelom sportske razglednice Hrvatske koja će se snimati na zajedničkom vježbanju ispred novih fontana na aveniji Večeslava Holjevca. Partneri projekta osigurali su sve potrebno poput KOZMO prostirki za ugodno vježbanje, vodu Jana, te razne poklone poput majica i magazina Men’s Health, ali i brojna druga iznenađenja.
 
Prijavite se za vježbanje i napravite dobro djelo za vlastito tijelo!!!
 
www.pokrenise.hr