Browse By

Plastikman se vraća!


Richie Hawtin se vraća na velika vrata s jednim od najutjecajnijih pseudonima u elektronskoj glazbi – Plastikman. Hawtin će se predstaviti u vidu live nastupa što će dovesti njegovo umijeće u tehnološkom smislu na jedan potpuno novi nivo, kombinirajući vizualnu arhtekturu, interaktivnu tehnologiju i mnogo toga što će tak biti otkiveno od strane jednog od tvoraca moderne elektronske glazbe. Plastikman Live će svoju premijeru imati na ovogodišnjem Timewarp festivalu 27. ožujka – prvog u nizu od samo-izabranih datuma koji će činiti prvu ikad Plastikman Live turneju.
Novi show je evoluirao od posljednjeg Plastikman Live nastupa na kanadskom Mutek festivalu 2004. godine, nastavljajući istraživanje povezanosti između videa, audia i naravno interaktivnosti, još jednom udružujući se s vizualnim arhitektima Derivative-om kao i VJ-om Ali Demirel-om. Ovaj jednosatni nastup će biti poput Contakt serijala, ali na potpuno novom nivou, u skladu s mogućnostima moderne tehnologije.

Plastikman Live će biti fuzija prošlosti i budućnosti, videa i audia, konekcija između izvođača i publike, očekivanja i anticipacije, kreirajući ultimativno Plastikman iskustvo.
“Uvijek me je fasciniralo kako zvuk, svjetlo, vizuali i interaktivnost publike definiraju i produbljuju sam nastup. Fokusirajući se na moj unikatan Plastikman zvuk, nadam se da ću uspjeti pronaći novu slobodu u istraživanju ekstrema gdje svi ovi elementi izazivaju naša čula, stimulišući našu prošlost i kreirajući potpuno novo iskustvo fizičkim i mentalnim intenzitetom koje može biti samo Plastikman “, izjavio je Richie Hawtin. (Piše: Happy Novi Sad)