Browse By

Kiril »rasturio« prvu večer Carnival Partyja


Rijetki su čak i oni slučajni prolaznici koji sinoć nisu zavirili u šatorom omeđen epicentar dobre glazbe i ludog plesa što ga je izazvao deseti riječki karnevalski festival tik do mora, u samom centru grada na Rječini, na Gatu Karoline Riječke. Raskalašeno »mrdanje«, kojega su osim onih normalnih, pa time i dosadnjikavih likova dodatno začinili zalutali vikinzi, rojevi pčelica, skulirani hipici ili šutljivi pantomimičari, svoju kulminaciju svakako je doživjelo vrhunac za nastupa glavnog glazbenog gosta prve večeri Carnival Partyja.
Pomalo neuobičajen spoj elektronike makedonskog pionira scene Kirila Džajkovskog i egzotičnog gipsy-etno zvuka njegovog pratećeg benda dobro se uklopio u specifičan i pomalo uvrnut CP duh, u sve ono što ovaj jedinstveni glazbeni festival već desetu godinu pokušava prenijeti Riječanima i njihovim gostima.
A ako je suditi tek po atmosferi koja je već za atraktivnog nastupa skupine »Disco’N’Action« dosezala euforičan vrhunac, čini se kako je naum ekipe koja stoji iza projekta već godinama podržavanog od strane Grada i TZ Rijeka i deseti puta uspio.
Čast da otvore novo desetljeće CP-a, festivala koji se kroz sve te godine uspio nametnuti kao regionalno značajan spektakl koji u isto vrijeme slavi dobru glazbu, ali i tradicionalni karnevalski duh grada na Rječini, pripala je novom riječkom bendu »Senzorz«.
Nakon njih na pozornicu su se popeli i gosti iz Zagreba, funk-rock ekipa pod imenom »Dosh Lee«, a »miris« dobre vibre popraćene »ručicama u zraku« uspjela je potaknuti tek izvrsna sedmeročlana skupina »Morso« svojim energičnim indie/rock zvukom dostojanim svake svjetske pozornice.
Besplatni užitak u širokom spektru moderne plesne glazbe, pozitivnim vibracijama ali i i svemu onome pozitivnom što karnevalsku Rijeku čini drukčijom i zanimljivijom od one u drugom dijelu godine, nagnalo je tako mnogobrojnu ekipu da se, unatoč završetku programa, na Gatu ostane zabavljati do sitnih jutarnjih sati.
Red plesa uz načuljene uši, pa red cuge sa jednog od štandova postavljenih unutar šatora, a sve uz red druženja i nezaobilazni smijeh – zapravo je i očekivani rezime prve večeri Carnival Partyja, u svakom slučaju žanrovski daleko šire i glazbeno zanimljivije od najavljene »rockaone«.
D. DEMIĆ, I. KOCIJAN, Novi List