Browse By

Pioneer izbacio novu seriju CD playera

CDJ-2000_3-4_HERO
Pioneer je upravo izbacio novu generaciju CD Playera oznake CDJ-2000 i u startu možemo reći da ovaj uređaj izgleda vrlo moćno. Ovaj model pokupio je sve najbolje osobine iz prethodnih serija, a uz to su naravno otklonjeni nedostaci iz prethodne serije 1000.
Glavna novina na playeru je veliki 6.1-inčni ekran rezolucije (480×234) koji može prikazati informacije o pjesmi, albumu, wave podatke i druge napredne informacije o trenutno reproduciranoj pjesmi.

Pored ovog ekrana tu je i površina osjetljiva na dodir pod imenom “Needle pad”, koja omogućava prebacivanje na određeni dio pjesme pokretom prsta. Player sada može raditi i kao MIDI kontroler za druge uređaje, sa svojih 35 dugmića spremnih za manipulaciju zvukom. Kao dodatna oprema tu je “Pro DJ Link” koji omogućava da priključite dodatne izvore podataka i da pristupate tim podacima preko CDJ-2000 playera.
Takođe na tržište je izbačen i model CDJ-900 za one s manjim budžetom. Launch party i prva prezentacija ovih modela dogodit će se uskoro u londonskom Ministry of Soundu. Do tada pogledajte kratak video isječak kako to sve zajedno izgleda za DJ pultom. (Happy Novi Sad)