Browse By

Pete Tong na Tuborg Green Beatu u klubu Papaya

Uz Swedish House Mafiu, Erica Prydza te ToolRoom Knights (Mark Knights, Dirty South) na Tuborg Green Beatu će, od 12. do 15. kolovoza u klubu Papaya na plaži Zrće, svirati i Pete Tong – jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu elektronske glazbe.
Na BBC Radio 1 Pete Tong je autor i voditelj najdugovječnije emisije posvećene plesnoj glazbi, a zaslužan je za uspjeh mnogih poznatih imena tog glazbenog žanra. Uz to, sastavio je i glazbu za tri filmska hita ( The Beach, Human Traffic i 24 Hour Party People), a generalno je i krivac za ulazak house glazbe na komercijalne radio stanice u Velikoj Britaniji.
petetong
Netko dobro upućen jednom je primijetio kako bi plesna glazba bila na puno nižoj razini od današnje da se Pete Tong svojedobno nije ostavio škole i sasvim posvetio DJ karijeri. Njegovu emisiju slušaju milijuni ljudi u 25 zemalja, a neupitan mu status potvrđuju najveća imena recentne dance glazbe. Sasvim je sigurno da će nova pjesma koju on danas pusti u emisiji, sutra biti hit, a prekosutra obavezni dio seta svakog DJ-a koji drži do sebe. Svi velikani elektronskog zvuka usko surađuju s njim jer znaju da Pete Tong u ovom trenutku diktira trendove plesne glazbe.
Tim kluba Papaya u pregovorima je s Tongom za Live Essential Selection uživo s Tuborg Green Beat festivala u klubu Papaya
Manadžment kluba Papaya trenutno je u pregovorima s Tongom za izravno emitiranje njegove radijske emisije Essential Selection iz kluba Papaye za vrijeme trajanja Tuborg Green Beata od 12. do 15. kolovoza. Imajući na umu njegov milijunski auditorij u 25 zemalja diljem globusa, to bi bio veliki iskorak u promociji i kluba Papaya i hrvatskog turizma u svijetu.