Browse By

Pete Dux na Veliku subotu u klubu Oxygene

U subotu, 19. travnja održava se još jedan blagdanski O2 Underground. Nakon Božića i Petra Dundova, za Veliku subotu dolazi još jedan predstavnik elektronike iz metropole. Ovog puta odabranik je Pete Dux, DJ i promotor koji je u posljednjih nekoliko godina kroz svoj projekt United Electronic Sound uvelike ojačao zagrebačku i hrvatsku scenu. Ovom prilikom Pete Dux prvi put nastupa u osječkom klubu Oxygene, a uz njega tu su još Marko Felinger i Daniel E. Ulaz do ponoći je besplatan, a nakon ponoći 10kn (kupovinom ulaznice dobivate i piće dobrodošlice).
Pete Dux - O2 Underground
Pete Dux (UES / x Project)
Pete Dux je već dobro poznato ime koje je isplivalo na površinu hrvatske elektronske scene. Već kao klinac kreće u glazbenu školu i pokazuje talent za glazbenu umjetnost koja ga prati čitav život. Njegovi setovi začinjeni su deep i groovy elementima koji su okarakterizirani minimalom i technom. Zaluđenost, ovisnost i ljubav prema elektronskoj glazbi potiču ga i motiviraju na upornost i ustrajnost.
Krajem 2008. u zagrebačkom klubu Boogaloo pokreće projekt United Electronic Sound koji brzo postaje odlično prihvaćen. Kao organizator i rezident DJ, surađuje s vodećim svjetskim imenima kao što su Jeff Mills, John Digweed, Adam Beyer, Dave Clarke, Chris Libeing, Len Faki, Ben Sims, Surgeon, Joris Voorn, Cristian Varela, Cari Lekebusch, Mauro Picotto, Umek, The Advent, Paul Ritch, Gregor Tresher, Rush, Sebastien Leger, Valentino Kanzyani, Ramon Tapia, Uto Karem, Jay Lumen, te mnogi drugi.
U međuvremenu pokreće još jedan uspješan program pod imenom Static Noise, te niz manjih programa. Kako bi sve objedinio i realizirao svoje ideje, početkom 2009. osniva organizaciju Decibel Media koja se bavi promocijom, bookingom i produkcijom evenata. U skoroj budućnosti planira pokrenuti i vlastiti label te nastaviti s dosadašnjim radom i promicanjem elektronske glazbe.