Browse By

Petar Dundov i prijatelji u Sirupu


Petar Dundov, rezident klupskog programa „Petar Dundov i prijatelji“ studeni je obilježio službenim izlaskom fenomenalno prihvaćenog singla „Distant Shores“ unutar renomirane glazbene etikete Music Man Records. Nakon prošlomjesečnog „slavljeničkog“ tuluma, Petar je ovaj put u goste odlučio pozvati dvoje bliskih prijatelja, ujedno i veterana na domaćoj elektronskoj sceni.
U petak, 26. studenog u zagrebačkom klub Sirup pored Petra, iza gramofona izmijeniti će se Mr. DJ Dario – pionir hrvatske elektronske scene i Sergej – čovjek koji ne može prestati plesati.
Mr. DJ Dario
Status kultnog DJ-a Mr. DJ Dario stekao je još sredinom 90-tih godina u legendarnoj Kašini koja je godinama bila i ostala sinonim pravog undergrounda domaće elektronske scene. Suosnivač je i bivši rezident velikih projekata: Kraljevstvo, Perfection, Old School te dugogodišnji rezident kluba The Best. Mr. DJ Dario svirao je na gotovo svim značajnijim partijima u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina sa mnogim velikanima svjetske elektronske scene, a posebna kruna njegove karijere su dvije značajne turneje po Aziji. Potvrdio se i u produkciji kada je 1997. njegova ploča „Wicked“ postala veliki underground hit u njemačkim klubovima. Danas svira gotovo više nego ikada, a njegovi virtuozni setovi stvaraju euforiju među mlađim generacijama clubbera diljem Hrvatske, ali i onim starijima koji ga prate još od samih početaka.
Sergej (Home Made Electronica, Burek, Sirup)
Još kao dijete, vrijeme je provodio presnimajući kazete i pokušavajući „brejkati“, očekujući od života da bude krcat ljubavlju i plesom. Nakon što je 1988. prvi puta kročio u klub, njegova karijera ambicioznog clubbera ne bilježi „neopravdane sate“. Kao strastveni kolekcionar vinila, za gramofonima se našao 2000. godine, i to kao rezident klupskog programa Stylish u klubu Aquarius. U isto vrijeme, zajedno s još nekoliko prijatelja, zaljubljenika u glazbu i clubbing kulturu, osniva Frequency Crew, koji mnogi pamte po izvrsnim nedjeljnim Sunday Frequency sessionima u zagrebačkom Iguana Baru. 2003. Frequency Crew se seli u klub Točkicu koji su u naredne dvije godine pretvorili u kultno mjesto za izlaske mnogih clubbera željnih dobre glazbe i cool atmosfere. Unatoč tome što su u klub dovodili mnoge europske DJ, naglasak je bio na hrvatskim DJ-ima. Iste godine „rađa“ se label Home Made Electronica na kojem su izdanim miksevi članova Frequency kolektiva. Nakon zatvaranja Točkice, Frequency zabava preselila se u klub Fanatic, a HME etiketa je počela izdavati i prva domaća produkcijska izdanja. Nakon selidbe iz kluba u klub, Sergej je odlučio ostvariti svoj dugogodišnji san i postao je vlasnik „mjesta u kojem plešu sretni ljudi“ a Zagreb je krajem 2008. godine posto bogatiji za još jedan urbani klub (Sirup) koji promovira elektronsku glazbu raznih žanrova.
Info punkt:
Petar Dundov (Music Man)
Mr. DJ Dario
Sergej (Home Made Electronica, Burek, Sirup)
Ulaz: 30 / 40 kn
Poveznice:
http://www.sirupclub.com
http://www.petardundov.com/
http://www.myspace.com/petardundov
http://www.facebook.com/dundov
http://www.discogs.com/artist/Petar+Dundov
www.myspace.com/mrdjdario
http://www.myspace.com/djsergej
http://soundcloud.com/djsergej