Browse By

Peek&Poke G33ks party u Filteru

Filter Bar u suradnji sa “PEEK&POKE Retro Computer Club” ponosno predstavlja veliki comeback tog doba. U subotu 14. veljače dođite se prisjetiti starih školskih dana i začagati na poznate hitove iz ere 90-ih! U igri je i prigodni, neobavezni, ali poželjni dress code!
Uz razne varijacije poželjno je sljedeće:
Kalkulatori, kemijske olovke, bilježnice na kockice, slomljene pepeljarke, karirane košulje, oversized levis traperice sa place + kopija dr. Martens original kožnog remena, briljantin u kosi.

PEEK&POKE Retro Computer Club
PEEK&POKE je hrvatski “muzej” starih računala i informatičke tehnologije. Otvoren je za javnost 24. rujna 2007. godine. U ovom stalnom izložbenom postavu izloženo je preko 1000 eksponata svjetske i hrvatske računalne povijesti. Na prostoru od tri stotine kvadratnih metara, u centru Rijeke, to je ujedno i najveći takav postav u ovom
dijelu Europe. Projekt je iniciran od Udruge ljubitelja računala Calculus u partnerstvu s DIR-om – Udrugom darovitih informatičara Rijeke i multimedijskom agencijom Kreativni odjel.
peekpoke
Projekt je edukativnog i neprofitnog karaktera – cilj je stvoriti prostor gdje će se mladi spremati za budućnost učeći iz tehnološke povijesti. Želja je i da škole i fakulteti u Hrvatskoj organizirano posjećuju muzej u sklopu nastave informatike. Namjera je većinu starih računala održavati u funkciji i dostupnim za rad, ali isto tako pružiti prostor idealan za prezentacije novih tehnlogija. Dugoročno, ideja je stvoriti omiljeno mjesto okupljanja računalnih entuzijasta radi učenja i zabave.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske smatra PEEK&POKE inicijativu hvale vrijednom, a potporu je pružio i velik broj udruga.
PEEK&POKE će aktivno sudjelovati u eventu sa par starih gaming konzola koje će oni istinski G33kovi moći zaigrati.
Ulaz: 20kn
Muzika: 90e
Dress code: Geek, Nerd, Štreber