Browse By

MTV kreće s novim glazbenim inicijativama

MTV Networks International jučer je službeno najavio početak dvije nove glazbene inicijative – MTV World Stage i MTV Push; čime želi istaknuti svoju jedinstvenu ulogu u svijetu glazbe i preko kojih će povezati ljubitelje glazbe u jednu veliku zajednicu.
MTV World Stage bit će besplatna ulaznica za one posebne i najčešće čak jedinstvene koncerte na različitim lokacijama po svijetu. Nastup odlične britanske grupe Coldplay u tokijskoj Saitama Super Areni bit će prvi takav koncert koji ćete moći gledati u petak, 27. veljače u 21 sat na čak 62 svjetska MTV-jeva kanala. Coldplay su tijekom desetogodišnje karijere prodali već više od 30 milijuna albuma i sa svakim se albumom predstavili u još savršenijem i dorađenijem imidžu, a njihov aktualni album Viva La Vida or Death and All His Friends mnogi uvrštavaju među ona rijetka prošlogodišnja vrhunska dostignuća.

Sve do sredine lipnja možete očekivati nastupe The Pussycat Dolls, Katy Perry, Slipknot, Linkin Park, Oasis, Franz Ferdinand, Duffy, Kaiser Chiefs, Metallice, Kida Rocka, The Cure, Amy Winehouse i drugih.
Svijet je doista pozornica i pomoću serije The World Stage moći ćete upoznati pozornice u Ateni, Rimu, Londonu, Buenos Airesu, Pekingu, Tokiju i drugdje… Svi će koncerti biti snimljeni u najvišoj rezoluciji i za svaki ćete koncert imati rezerviran prostor odmah ispred pozornice. Iskustvo koje vam donosi samo MTV!
Serija MTV World Stage prikazivat će koncertne nastupe različitih glazbenih grupa iz cijeloga svijeta – svakoga petka u 21 sat na MTV-ju.
U ožujku 2009. godine na red dolazi i drugi dio inicijative – MTV Push, koji će mladim i perspektivnim glazbenicima i grupama omogućiti veliki proboj na scenu i u uši gledatelja MTV-ja. Prvi odabrani izvođači su Metro Station i White Lies.
Kratak skok u povijest i jasno je da ste Shakiru, Duffy, Tokio Hotel i mnoge druge, danas međunarodne superzvijezde, prvi put vidjeli upravo na MTV-ju. MTV Push će se brinuti da upoznate i zavolite još više zanimljivih glazbenih izvođača, kako na televiziji tako i putem mobilnih in internetskih sadržaja.
Metro Station su kvartet koji je nastao 2006. godine u Los Angelesu, njihov 2007. godine objavljen prvijenac Metro Station i prvi hit Shake It u SAD-u su već stekli multiplatinasti status, a grupa je trenutačno na turneji po Europi.
White Lies je britanska rok grupa koju mnogi već opisuju kao jednu od najutjecajnijih novih grupa, naime, svojim su elegantnim i dinamičnim instrumentalnim podlogama brzo osvojili javnost i kritičare. Prvijenac To Lose My Life izašao je u siječnju ove godine, a grupa je svoj status već učvrstila sa čak tri hita: Unfinished Business, Death i naslovnim To Lose my Life. Grupu čeka opsežna turneja po Europi, SAD-u i Japanu.
MTV vam donosi najbolje i najposebnije iz svijeta glazbe!